Bloggarna

Välkoma att följa Rantafejs blogg!

Här bloggar vi om allt möjligt, aktiviteter, valpar och mycket annat som rör hund.

Vi som bloggar är mor och dotter, Eva och Felicia. Oftast skriver Felicia men även Eva kan lämna några rader ibland.

Mamma - Kopia103år - Kopia
           Eva                       Felicia

Kennel Rantafejs blogg

Detta är kennel Rantafejs blogg. Du är välkommen att ta del av vårt liv, för att se hur vi lever med våra hundar. 
Länk till Felicias första blogg:
http://kooikerlivet.bloggplatsen.se/

Blogginlägg

Valparna har flyttat!

2012-11-26 15:03

Hej!

I tisdags var kopovvalparna leveransklara och en flyttade hemifrån i torsdags och en i fredags. Tikvalpen ska bo kvar hos oss, hon ska kallas Blossa. 
Kooikrarna var leveransklara i fredags och Ingrid, fodervärden, hämtade hem hennes lilla tjej Flora (Folara) så fort hon bara kunde, redan vid lunch. De andra åkte på lördagen förutom Ida som åkte på söndagen. Hennes matte åkte från Norge för att hämta henne och sov över hos oss Lördag-Söndag. Den sista tiken som föddes, lilla Ramila, kommer tills vidare att bo kvar hos oss. Det pga att hon har en liten missbildning i hjärtan, en extra muskel, och veterinären kunde inte säga hur det skulle påverka henne när hon växer. Efter några månader gör vi ett återbesök och ser hur det ser ut. Veterinären, Torkel Falk i Helsingborg som i princip bara jobbar med hjärtan, kunde inte riktigt sätta en diagnos på det så vi får bara vänta och se. Men hon är en pigg tjej och hon och Blossa har väldigt kul ihop. Vi har fått rapporter från valpköparna om första tiden och allt har gått jättebra, alla är så glada för sina valpar. Dom både ringer och mailar och allt har gått kanonbra. Blir så glad att höra det. Lycka till  med era små! Här är namnen på alla valparna och var dom bor. Alla valparna blir älskade familjemedlemmar och har kommit till aktiva hem. Vi lär se de flesta inom agilityvärlden, men även rallylydnad, vanlig lydnad, viltspår mm. Kopovarna blir vildsvinens skräck 

Zolena7v En bild av Ida som flyttade till Norge

Rantafejs Thonolan Av Ayladar - Nimbus, Gärds Köpinge.
Rantafejs Peridal Av Aylada - Azlan, Kristianstad Österslöv. 
Rantafejs Joharran Av Ayladar - Hugo, Stockholm Ingarö.
Rantafejs Galeya Av Ayladar - Leya, Stockholm Ingarö. 
Rantafejs Folara Av Ayladar - Flora, Kristianstad.
Rantafejs Ramila Av Ayladar - Millan, bor hos oss tills vidare
Rantafejs Zolena Av Ayladar - Ida, Kleppe (söder om Stavanger) Norge. 

Rantafejs Kazimir Av Star - Gösta, Söderköpinge
Rantafejs Massimo Av Star - Oryx, Västerviken
Rantafejs Bocorka Av Star - Blossa, bor hos oss, Kristianstad Fjälkinge.

Förra helgen var jag på Hollänska Kooikerspecialen. Tackar Sabina Cadier med familj för trevligt sällskap, även Ingela Andersson för trevligt sällskap och rumskompis. Jag hade Yoyo med mig eftersom han sedan skulle resa vidare till Schweiz. Eftersom det var hans första utställning visste jag inte riktigt hur kan skulle reagera. Jag trodde han skulle vara lite osäker. Tvärtom! Han älskade det! Svansen gick hela tiden och han visste inte hur han skulle hinna med att hälsa på alla, människor som hundar. Till och med andra hanhundar var inget problem och alla valpar skulle han också hälsa på. I utställningsringen ställde han upp sig exemplariskt och vilket steg han har! Fantastiska rörelser har den killen. Han hoppade upp och hälsade på domaren också. Allt var superkul för honom. På clubshown går det till så att det finns fyra ringar, eftersom det är 170+ kooikrar tar det för lång tid med en ring. Alla placeringar och finaltävlingar tar man i slutet i en stor finalring. Domaren plockar ut 4 eller fler som ska vidare i finalen, där han/hon placerar dom i klassen. Yoyo plockades ut som en av dom och placerades som nr 4 i klassen. Det var jättekul! Han är ju från min första kooikerkull och där blev bara tre valpar, så han är den första hane jag fött upp. Att han placeras så bra av en rasspecialist gör en stolt! Jag har fått en massa bilder och rapporter från Yoyos nya ägare och han har det jättebra! 

Grattis till Yoyo, Leia och Mia som idag blir 2 år gamla!!

//Felicia


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S