Bloggarna

Välkoma att följa Rantafejs blogg!

Här bloggar vi om allt möjligt, aktiviteter, valpar och mycket annat som rör hund.

Vi som bloggar är mor och dotter, Eva och Felicia. Oftast skriver Felicia men även Eva kan lämna några rader ibland.

Mamma - Kopia103år - Kopia
           Eva                       Felicia

Kennel Rantafejs blogg

Detta är kennel Rantafejs blogg. Du är välkommen att ta del av vårt liv, för att se hur vi lever med våra hundar. 
Länk till Felicias första blogg:
http://kooikerlivet.bloggplatsen.se/

Blogginlägg

Tävlingsdebut!

2011-10-01 18:51 | 3 kommentarer

Jepp, idag debuterade jag och Roxy officiellt i agility.

Detta var en riktigt varm dag! 22-23 grader varmt och inte ett moln på himlen. Vi var ute i god tid kl tio och satte oss i skuggan och tittade på klass 2 som skulle vara inne innan klass 1. Shit vad jag var nervös. Mitt mål var att vi skulle ta oss igenom banan, men jag var ändå nervös fast jag inte hade några förväntningar varken på mig eller Roxy. Vid kl tolv började klass 1 medum i agilityloppet. Jag gick banvandring och jag tyckte det verkade som en rolig bana. Som nr 40 startade jag och Roxy. Allting gick jättebra de första elva hindren, men vid nr tolv gjorde vi en miss. Det var en tunnel (den tredje). Roxy är inte alltid den snabbaste och ofta hamnar jag lite före henne på plan och om jag då kommer för tidigt fram till ett hinder så att jag måste sakta in eller nästan stanna för att vänta in henne så stannar hon ibland till framför hindret. Nu höll båda dock samma fart in mot tunneln men eftersom hon då sprang in i den direkt och jag blev glad att det inte blev en vägran så tjoade jag till och berömde henne när hon kommit in i tunneln, sen började jag springa vidare mot nästa hinder men såklart sprang hon ut igen på grund av det. Så där fick vi 5 fel plus att det gick några extra sekunder av att jag fick springa tillbaka och skicka in henne i tunneln igen. Resten av banan gick jättebra. Så det var dumt att vi klantade oss vid tunneln   Så det blev totalt 5 fel och tidsfel. Vi hamnade på 15e plats av ca 40 starter (tror det var 42 anmälda men det är alltid någon som stryker sig).

Vid nästa lopp, hopploppet var jag inte nervös alls. Det försvann vid agilitybanan. Dock tyckte jag inte denna banan var lika rolig + att jag var jättetrött. VI hade precis sprungit agilityloppet, två minuter senare började banvandringen till hopploppet. Sen hann jag bara precis dricka, äta en bit på mackan och blöta ner Roxy. Sen skulle vi in som start nr elva. Både hon och jag var trötta och jag fick inte riktigt upp farten på henne. Honn joggade snabbt den mesta delen av banan förutom på vissa ställen där hon sprang och jag tror inte jag var snabbare heller. Det var så grymt varmt plus att vi inte fått någon paus.  Tror det var hinder nr 6 som Roxy rev (hopphinder) så där fick vi fem fel. Senare på banan gjorde jag ett handlingsfel så Roxy missade hopphindret och tog det från andra hållet, så där blev vi diskade och lekte resten av banan   

Vill också gratulera Peter Waldholm med Bailey (kooiker) som kom på femte plats i agilityloppet! 

Jag är jättenöjd! Min duktiga stjärna. Imorgon ska vi gå viltspår, på måndag är det rallylydnad och på onsdag agility. På söndag är det Klubbmästerskap i agility i Kristianstad. Synd att det krockar med Tollarps Klubbmästerskap, annars hade vi deltagit i Rallylydnad där. 

Nu ligger Roxy i sängen och stirrar på mig som om hon vet vad jag tänker. När ska man få vila?! ungefär.

Några bilder:

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Bailey

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Peter med Bailey

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Jag och Roxy!

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Mitt i ett framförbyte, ser ut som en hjulbent gris. Men titta på Roxy! 


Agility!

2011-09-30 23:37 | 0 kommentarer

Imorgon ska jag och Roxy tävla officiellt i agility för första gången! Tävlingen är i Skurup. Önska oss lycka till! Det här blir spännande! och nervöst...

Roxy och jag går både på rallylydnadskurs och agilitykurs + att jag rider. Och sen läxor på det. Aningen stressigt men kul. Rallylydnaden är en fortsättningskurs, det fanns tyvärr intre plats för mig och Roxy i nybörjarkursen. ETt krav var att göra ett allmänlydnadspass för att komma med i fortsättningskursen. Sagt och gjort. Så nu har Roxy diplom på ett klarat allmänlydnadspass   Agilityn är för tälingsfärdiga ekipage så nu tyckte jag att det var dags att visa upp det.

Håll tummarna!


Resultat!

2011-09-18 16:55 | 0 kommentarer

Någon som ska till Norges Internationella hundutställning i Lillestöm utanför Oslo? Jag vill gärna dit men min mamma är inte lika sugen, någon som vill samåka?

Utställningsresultat ser ni till höger! Visst har jag en vacker vovve! Men vi tävlar inte bara i utställning, Roxy är anmäld till 2 officiella agilitytävlingar! Blir spännande!

Bilder finns från Clubshown!

Bilder som ej fick plats till i den högra spalten:

Roxy i vagn

Roxy i en barnvagn, här sov hon gott!

Bella och Agnes

Bella och Agnes, Slovenský Kopov, resultat från Sofiero! Bella BIR och Agnes 2a bästa tik.

Roxy BIM Sofiero 2011

Roxy BIM och Mervin BIR.

Ebba BIS Bassetspecialen 2011

Ebba, Grand Basset Griffon Vendéen, vann och blev BIS på SBAK avd. Syds Nationella Bassetspecial! Stor dag!


Skooi's Clubshow!

2011-08-22 17:01 | 0 kommentarer

Tjenixen!

I lördags tidig morgon åkte jag och mamma iväg med Roxy och Mia till SKooi's Clubshow. Mia var mycket duktig i ringen och tyckte allt var jätteroligt. Nu har hon precis börjat löpa också så hon var väl lite extra flörtig mot alla, men hon är alltid en mycket trevlig hund :) Vi hamnade på 4e plats i hennes klass (Valpklass 6-9 månader). Sedan hade vi en lång stund innan det var Roxys tur i championklassen. Men det var skönt att sitta i lugn och ro och bara titta ett tag.
Roxy har blivit en riktig stjärna och älskar att visa upp sig och hon gör vad som helst för köttbullar. Jag blev jätteglad när Roxy placerades på 1a plats i klassen! Domaren var lite sträng mot de kooikrar som var långa i kroppen och Roxy är en aning för lång, men det tyckte tydligen inte denna domaren (en hollänsk specialist på kooiker! Ricky Loch Romans) och hon sa "I fell in love with her the moment I saw her" om Roxy. Så det var roligt! Ännu roligare var när hon placerades i bästa tik klassen! På 2a plats! Jag blev lycklig över rosetten och Roxy över sin Goodie-bag från Oliver's Petfood, 4 påsar med olika sorters hundgodis. När hon placerades i championklassen fick hon bla trätofflor fyllda med godis. Mamma har fått för dig att det ska bli mina nya inneskor, vi får se med det där........ BIR och BIM blev 2 från Cirtap's kennel. 

Igår var vi på "Goldendagen". En årlig träff för Golden Retrievers där man kan prova på olika aktiviteter. Tipsrunda, apportering, viltspår, utställningsträning osv. Och så klart korvgrillning. Vi tränade också apportering i vatten. Även Stojka, Slovenský Kopov hämtade apport. Roxy höll sig på torra land men vi gick viltspår. Vi placerade os bra på tipsrundan.

Efteråt åkte vi till Öppethus på ridhuset i Kristianstad och red, någon som mamma och jag nu ska göra varje tisdag :)

Bilder från Clubshown kommer.