Att köpa valp från kennel Rantafej

Vi är mycket måna om våra hundar och dem valpar som vi föder upp. Dels ska föräldradjuren vara både funktionellt och exteriört sunda samt mentalt stabila. Givetvis följer kennel Rantafej Svenska Kennelklubbens och resp rasklubbs krav på avelshundarna. Vi strävar efter att meritera alla avelshundar.

När du köper en valp av oss ingår förutom sedvanliga handlingar som registreringsbevis (stamtavla), SKK köpeavtal och veterinärintyg även:

  • Inloggning till informationen som finns under hemsidans menyknapp "för valpköpare". Under denna rubrik finner ni kennelns valphäfte med information på ca 40 sidor. Informationen berör grundläggande kunskap, rasanpassad träning, rasinformation och hälsa samt rasanpassade allmäna råd och tips. 
  • "Snuttefilt" som legat hos valparna ett par veckor och luktar hemvant. Detta blir en trygghet för valpen i sitt nya hem.

  • Leksak, oftast gjord av oss själva. 

  • Godis/tuggisar av olika sorter. Om vi har tillgång för tillfället medföljer även råa ben. 

  • Valppaket med mat som valpen är van vid.

  • Vi skickar med information om rasklubbar och vilka aktiviteter som finns. För kooikervalpköpare ingår gåvomedlemskap i rasklubben. Detta finns tyvärr inte för kopov och golden. 

  • Information om försäkringar

  • Oändligt med support och stöd.

Valparna har en valpkullsförsäkring och vi som uppfödare har en dolda fel-försäkring ifall det skulle visa sig att valpen har ett s k dolt fel som visar sig först när den blivit äldre. Dolda fel-försäkring gäller i tre år och det krävs att en veterinär intygar att felet måste ha varit medfött.

Våra valpar växer upp i hemmiljö med familjeliv och andra hundar. Två veckor före beräknad födsel till dess valparna är tre-fyra veckor gamla står valplådan bredvid sängen. När valparna vid tre-fyra veckors ålder blivit alltmer aktiva och rörliga flyttar de in i husets valp-/hundrum. Det ligger mellan hall, kök och badrum utan dörrar, vilket innebär att valparna alltid kan se vad som händer men har även en avskildhet och kan dra sig undan. Mestadels visats dom enbart i valprummet nattetid, om vi inte är hemma eller om vi av någon anledning inte kan ha kontroll över dom. För övrigt får dom springa fritt i huset. Valparna får på det sättet mycket social träning och lär sig upptäcka och utforska en massa saker, som förhoppningsvis kommer till nytta i det nya hemmet senare. Tillsammans med våra andra hundar, av olika ålder och ras, lär de sig ett fantastiskt hundspråk som förbereder de för deras egna hundsociala liv och ger de en trygghet och fördel i hur man uppför sig gentemot andra hundar. Hundarna har ett fantastiskt sätt att uppfostra, trösta, stötta, leka och lära av varandra. Självklart med vägledning och stöttning från oss tvåbenta. 

Det vi förväntar oss av dig som valpköpare är kortfattat ett kärleksfullt och aktivt hem till våra valpar. Ni ska förstå valparnas betydelse för oss som uppfödare, där vi uppskattar kontakt genom livet och att ni i synnerhet tar kontakt i det fall ni behöver råd eller stöd. På så sätt vet vi att ni hör av er om något skulle vara fel. Det finns inget värre än en missförstådd hund. De har lika mycket känslor som vi har.

Kennel Rantafejs ägs och styrs av Eva Torffvit, med stöd från sin dotter Felicia Torffvit. Eva ser ni mest i golden och kopovsammanhang och Felicia mest i kooikersammanhang. 

Välkomna hit för ett besök hos oss!

Hlm.utst-Albin.konfa 182 - KopiaValparnaflyttar2 069 - Kopia - KopiaHlm.utst-Albin.konfa 347 - KopiaValparna 039 - Kopia