Bloggarna

Välkoma att följa Rantafejs blogg!

Här bloggar vi om allt möjligt, aktiviteter, valpar och mycket annat som rör hund.

Vi som bloggar är mor och dotter, Eva och Felicia. Oftast skriver Felicia men även Eva kan lämna några rader ibland.

Mamma - Kopia103år - Kopia
           Eva                       Felicia

Kennel Rantafejs blogg

Detta är kennel Rantafejs blogg. Du är välkommen att ta del av vårt liv, för att se hur vi lever med våra hundar. 
Länk till Felicias första blogg:
http://kooikerlivet.bloggplatsen.se/

Blogginlägg

Ultimata valpköpartestet

2014-04-12 19:21

Hej!

Nu får bloggen ta ett litet andetag i din dödsvila. Jag fick lite inspiration - tog bara ett år.. 

Förra lördagen hade vi besök av en familj som fick utstå ett ultimat "styrketest".Stojka som är 1:e musjägare i hemmet berättade för mig att där fanns en mus i ett skåp inne i valprummet, där hundmaten står. Jag går då dit, och Stojka visar vilket av skåpen jag ska öppma. Jag öppnar, och mycket riktigt springer det fram en mus. Hon får tag i den men tappar den, och den springer vidare in i köket och Stojka hack i häl. De andra vovvarna vaknar till och spanar också efter musen. Besökarna sitter med kaffekoppen frusen halvvägs till munnen och uppspärrade ögon. Hundbädden flyttas, mattunnan dras undan och musen hoppar fram igen. Stojka greppar den ännu en gång och den piper, den piper under flera sekunder, en riktig kämparmus. Så lång tid har det aldrig tagit innan och det låter som en tortyr. Tillslut faller den i sin eviga sömn och Stojka lägger stolt ner den på golvet. Dom andra hundarna kommer fram till henne och det verkligen lyser igenom "bra gjort musjägare!" Familjen sitter fortfarande frusen. Detta är en vanlig dag hemma hos oss, haha. Stojka fångar ibland flera möss i veckan, och då är det adrenalin och full jakt som gäller. Tro det eller ej, men familjen hörde av sig dagen efter mycket positiva. 

Roxy har inte visat något illamående, men hon slickar sig lite extra. Det kanske bara är önsketänk men vi håller tummarna!

Nu har goldenvalparna börjat flytta till sina familjer. Alla valpköparna är mycket aktiva, ofta bruks eller apportering så det blir spännande att följa dom i framtiden!

//Felicia

 


4 små under

2013-05-06 22:13 | 0 kommentarer

Sent samma kväll som jag skrev föregående inlägg satte Stojkas arbete igång. Först ut var en hanvalp, därefter följde 3 tikar   Alla mår bra och växer som dom ska. Dom andra hundarna är alltid lite nyfikna när det är valpning på gång. Väldigt lugna, men nyfikna på vad som händer i sovrummet. Såklart vana nu efter ett antal kullar. Lukten var ny för Blossa och Millan, dom luktade extra länge på händerna   

FistNyfödda 086
Se aktuell valpkull

Jag har impolsivt anmält mig och Roxy till en rallytävling i slutet på månaden   Tyckte det var dags att vi hittade på nåt! Sist vi tävlade fick vi 93/100, undrar om vi håller samma nivå nu   blir spännande!

Den 12e blir det lekträff med Ayladarvalparna. Ska bli kul att träffa dom igen.

Imorgon åker jag till Malmö och hälsar på min brorson, endast en vecka gammal 

//Felicia 


I väntans tider

2013-05-01 14:56 | 0 kommentarer

Stojka och jag har precis gått en liten kisserunda, inte lätt när det trycker på i magen. Jag gissar på 4-5 valpar, spännande hur fel jag har sen   Det sparkar som bara den där inne. Mamma är på väg hem nu och har varit och ultraljudat Cezna. Tyvärr inga valpar... Faktiskt kennelns första tomma tik. Men nu ser vi fram emot Stojkas valpar, som enligt Stojka borde komma inatt. 

Jag och pojkvännen ligger och myser med Stojka i sängen.

Jag - det är alltid så spännande vad det blir för valpar

Rikard - Vaddå? Hur många ögon och ben dom har? 

Haha ja så kan man ju också tänka... Jag tänkte mer på könsfördelningen. Med kooiker är ju teckningen spännande  också. 

I helgen var det hundens dag. Riktigt trevligt var det med alla aktiviteter och uppvisningar. Arrangemanget drog in 22 482 kronor som personligen lämnats in till södra barncancerföreningen. Lyckad dag säger jag! Extra kul att träffa Flora också, Roxys underbara dotter med energi som jag vet inte vad. Haha, lilla söte. Dixie, Stojkas vackra dotter med växande titelrad var också där. Och så kom Cezna eftersom vi skulle ha henne med hem. Folk man kände överallt.

Felicia


2013-03-18

2013-03-18 21:29 | 0 kommentarer

Här rullar livet på. Alla tikar i huset löper och det är porras hela tiden, motion får dom iaf. Stojka har som sagt blivit parad med en slovakisk snygging! En riktigt duktig hane. Så vi hoppas på valpar i början av maj. Mamma hämtade även hem en ny tik, Asta, eller som hon egentligen heter Asta z Hornej Báby. Alltså det namnet skrattar jag fortfarande åt, Hornej Babý...... 

Roxy ska paras med en utlänsk hane hon också. Den parningen ser jag verkligen fram emot. Det är bestämt sedan ett halvår tillbaka vilken hane det ska bli. Jag hittade bilder på honom när han sprang agility och tyckte han var en riktig snygging. Snart därefter var det bestämt. Såklart är han en avelshane. Han är testad fri på alla hälsokrav, även hans syskon är alla fullt testade och fria. Bra med seriösa uppfödare som uppmuntrar sina valpköpare att hälsotesta. Han har också en intressant stam. Han har en kull sedan tidigare som utvecklats mycket bra! Jag hoppas även att jag har eget kennelnamn vid den tidpunkten 

Tammie fick träffa sin kavaljer förra veckan, men det flög inga gnistor där. Det slutade med att hanen började tugga isbitar och Tammie roade sig med en mosad boll. Så mycket kärlek var det mellan dom... men dom blev väldigt goda kompisar. Så är det väl ibland, vissa blir man bara kompis med. Så tyvärr blir det inga goldisar.

I fredags fick mamma för sig att åka till fredskog och träna hundarna i viltsvinshägn. Sagt och gjort, hon ringde ihop några valpköpare och lördag morgon fanns där 10 pers och 12 hundar. Inte bara hundarna fick jobbat, även mamma gnäller över träningsvärk. Importen Asta ville visa vad hon gick för, ordentligt. I 3,5 timme! Därför har jag kooiker...  Men det kanske är så med en kopov som har 5 första pris på jakt i Slovakien och är klubbvinnare! Jätteduktig var hon, kanonhund. Dom som äger hägnet ville köpa henne. Hon kom på inkallningen 2 gånger, alla gånger belönade mamma med att släppa iväg henne. Sedan kom hon självmant 2 gånger och checkade av. Men när hon väl skulle kallas in för att kopplas, då blev hon döv...Hon ska nog lära sig svenska hon också, tills vidare får hon väl skylla på språket. Mig icke förstå.... Dom andra vovvarna kämpade på ordentligt dom också. Duktiga är dom, våra Rantafejare. Blossa fick var i koppel men hon hjälpte till så mycket hon kunde.

Måste också skryta över Ayladarvalparna och valputställningen i Hässleholm som var. Jag, pojkvän Rikard och Christer åkte iväg tidig morgon. Någon frukost hann vi inte med, men vi fick med oss ordentligt med lunch. Jag som är så van att mamma packar bilen... hon var i Slovakien med Stojka då. Jag är så glad för mina underbara valpköpare som ställer upp, det betyder mycket för min avel med utställningsresultat. Resultat över huvudtaget, lika gärna arbetsresultat. Det var det vanliga lekgänget som kom. Flora, Nimbus och Azlan. Först ut var killarna, där placerades Nimbus före Alzan och fick hederspris och blev bästa hane. Flora charmade även hon domaren och fick HP. Sedan var det två tikklasser till. Totalt var där 7 kooikrar (2 hanar och 5 tikar, 4 totalt fick HP). Bästa tikklassen: Flora, 5 månader, förlorade mot en dubbelt så gammal tik. Domaren sa själv att det inte var riktigt rättvist med den ålderskillnaden och hade svårt att bestämma sig, den äldre tiken vann. Sedan vann Nimbus över den tiken och blev BIR. Jag blev nästan tårögd, så stolt över mina kooikrar. Syskonklassen fick även den HP och fin kritik. Så glad. Hoppas ni hade trevligt! Det får vi göra om!
Blossa trivdes som fisken i havet (eller ska vi säga "som en kopov på jakt"?) och visade sig som en riktig stjärna! Blossa blev BIR, och Otto (polsk import) blev BIM. Otto var även han jätteduktig och anpassade sig efter den nya miljön, det behövs bara lite mer träning.

Så här kul hade Blossa i ringen:
Blossa
Hon visste precis hur det skulle gå till! 

Här är två bilder på Yoyo som lever ett fantastiskt liv i Schweiz
 YoyoYoyo2
Här bor Yoyo, så vackert! Yoyo i mitten, och sedan som nummer två.

//Felicia