Bloggarna

Välkoma att följa Rantafejs blogg!

Här bloggar vi om allt möjligt, aktiviteter, valpar och mycket annat som rör hund.

Vi som bloggar är mor och dotter, Eva och Felicia. Oftast skriver Felicia men även Eva kan lämna några rader ibland.

Mamma - Kopia103år - Kopia
           Eva                       Felicia

Kennel Rantafejs blogg

Detta är kennel Rantafejs blogg. Du är välkommen att ta del av vårt liv, för att se hur vi lever med våra hundar. 
Länk till Felicias första blogg:
http://kooikerlivet.bloggplatsen.se/

Blogginlägg

Nytt år!

2013-01-02 20:28 | 0 kommentarer

Hej på er!

Hoppas ni haft en trevlig jul och nyårsfirande! Ni som har kopovar, smällarna har nog inte varit något problem - eller hur? Här hemma tror alla det är jakt på gång. Haha. Gamla tant Tilda är den enda som blir lite orolig, hon har alltid varit skotträdd. Vet inte vad som hänt henne. Vi har haft henne sedan hon var 3 år, så antagligen har det hänt något innan. Dom andra hundarna är hur coola som helst. Dom är mer fokuserade på ostbrickan   Kopovarna har lyckats sno den två år faktiskt, vilka rackare! Tror det är 3 och 5 år sedan. Gick ut för att kolla på fyrverkerierna  som syns från byn och när man kommer in har hundarna tagit sig in i rummet, och där finns efteråt ett länsat bord och flera kopovar som ser väldigt skyldiga ut. Dom andra hundarna skulle inte få för sig att göra sådana saker. Men kopovarna, dom hittar på skit. Öppnar dörrar, fönster, tar saker från diskbänken, tar tvätt från badrummet, bär in igelkottar...

Vi vågar inte ha valparna på ovanvåningen utan uppsikt, dom är rätt bitglada...  Millan kan inte gå ner för den branta trappan heller, så hon är ju fast på ovanvåningen i så fall. Därför har vi en provisorisk grind med en låda framför. Blossa flyttar lådan, tar tag med tänderna i grinden och drar den mot sig. Sen är det fritt fram upp. Simple as that. Busunge. Hon och Niniane gör så. Kul att höra historier från Blossas syskon som hittar på lika mycket skit. 

Ni som haft valpar nu under nyår, hoppas nio haft ett lugnt nyår och allt har gått bra.

Roxy tycker det är jättekul med freestyle. Nu har vi dansat genom hela låten, alltså som ett program. Men jag ska ändra lite saker och lägga in nya trix. Hon är så lycklig Roxy när vi tränar. Vi körde lite rally efteråt.

Tränade Blossa och Millan lite också. Lite kontaktövningar och springa fint i koppel och kunna stå fint. Blev en del skutt i början, men sen sprang dom på riktigt fint. Det blir bara korta pass. Det ska bara vara en kul lek man lär sig av. Påminner lite om barnprogrammen som går på tv numera där allt handlar om att lära sig, främst engelska ord.

Nu i december har jag suttit lite med "Tidigare valpkullar", har bara 2012 kvar och sen ska jag göra sidor till dom hundar vi har information och bilder på. Under galleri finns lite bilder. Det kommer mer. 

Nu måste jag dyka ner i en skolbok. "Ni måste läsa under lovet för att vi ska hinna med allt vi ska göra". Kul lärare va? Ni får ha en god fortsättning!

//Felicia


Lekträff

2012-12-16 19:32 | 0 kommentarer

Igår kom Flora, Azlan och Nimbus på besök! Det var verkligen jättekul att se dom igen och dom blev lika glada att se oss. Vi gick en minipromenad och sedan blev det fika inne. Valparna höll igång hela tiden med lek och bus. Dom höll på att välta vattenskålen när dom for runt. 5 valpar (vi har ju Blossa och Millan hemma) märks. Roxy lekte också med dom, och fostrade lite. Även hon blev glad att se dom. Millan var lite sådär över det i början, men sen gick det jättebra. 

Lekträff

Titta under galleri så hittar ni lite bilder! Ingrid har också lagt upp en del bilder på sin sida! Det är så roligt att kunna följa Flora via hennes hemsida och blogg. Flora blir bara sötare för varje dag som går. www.taggadetassar.se

Flora 
Flora 

Vi har fått bilder på Onyx och Gösta, Stojkas pojkar. Jag väntar bara på att mamma ska skicka bilderna till mig så lägger jag upp dom. Jag har också fått massor med bilder från Susanne, Yoyos, matte med hälsningar. Han verkar stortrivas i Schweiz och är familjens charmtroll. Kul!

Haha det är rätt mycket kooiker på hemsidan nu. Kopovfolk - ta't lugnt! Det kommer mer kopov! Speciellt under galleri.

Jag tränar freestyle med Roxy till projektartbetet i skolan, vet inte om jag har skrivit det? Den senaste veckan har hon lärt sig att buga, stå uppe på min rygg medans jag står på alla fyra, och hoppa upp i min famn. Det är så roligt att jobba med henne. Hon är så otroligt lättlärd.

Idag har varit en sådan där slappedag. Har suttit mycket på datorn, facebook, jobbat med hemsidan, följt Stockholmsutställningen online och sådant. Har skrivit med en del kooikeruppfödare, disskuterat hanar och planerade kullar m.m. Jag har så mycket kooiker i huvudet just nu haha. Men Roxys nästa karl är nog bestämd. Han har en kull (varav en valp gick vääääldigt bra på Hollänska clubshown) sedan tidigare. Jag ska följa dom valparna och se hur dom utvecklas. Men det är nästan bestämt. Han bor i Tyskland men är inte född där. Han tävlar också mycket agility och är väldigt snygg. Stamtavlan är också väldigt intressant. Vi får se vad det blir av det! Men både uppfödaren och ägaren, som är helt emot matadoravel vilket jag uppskattar, garanterar att det inte blir någon mer kull efter honom här. Han ska nog som högst ha 3 kullar totalt. Det är bra. Jag spekulerar lite till Mia också. Har några alternativ. Jag tycker det finns så mycket intressant att hämta just nu!

//Felicia


Bilder från valpköparna

2012-12-14 11:28 | 0 kommentarer

Hej!

Oj vad tiden går! Snart är det jul! Vi har massor med snö här. Blossa tycker det är ohundligt kallt ute. Man får bära ut henne för hon går inte ut frivilligt. Hade hon fått bestämma hade hon hellre gått på toa inomhus. Men n'r hon väl kommer ut så är det inte så farligt ändå, kommer hon fram till och börjat springa runt. Millan däremot älskar snön, hon vill gärna ut. Hon hoppar genom det som en galning och ser ut som ett snömonster sen. Inte lätt att ha valpar när det är så kallt. 

Vi får ständigt rapporter från valpköparna och det är så roligt. Längst ner i inlägget finns lite bilder. Imorgon kommer Flora, Azlan och Nimbus för lekträff med Blossa och Millan. Det ska bli så roligt att träffa dom igen! 

Jag kommer snart att lägga ut information om "Hundens dag" som kommer vara i hässleholm nästa år. Vi uppmanar så många som möjligt att komma dit! Det är till förmån för barncancerfonden. Mer info om alla aktiviteter kommer.

Hugo3Hugo2Hugo
Hugo

Azlan2Azlan 
Azlan

Flora 9 vFlora 9v
Flora, vår fodertik   Ni kan följa henne här www.taggadetassar.se

//Felicia


Valparna har flyttat!

2012-11-26 15:03 | 0 kommentarer

Hej!

I tisdags var kopovvalparna leveransklara och en flyttade hemifrån i torsdags och en i fredags. Tikvalpen ska bo kvar hos oss, hon ska kallas Blossa. 
Kooikrarna var leveransklara i fredags och Ingrid, fodervärden, hämtade hem hennes lilla tjej Flora (Folara) så fort hon bara kunde, redan vid lunch. De andra åkte på lördagen förutom Ida som åkte på söndagen. Hennes matte åkte från Norge för att hämta henne och sov över hos oss Lördag-Söndag. Den sista tiken som föddes, lilla Ramila, kommer tills vidare att bo kvar hos oss. Det pga att hon har en liten missbildning i hjärtan, en extra muskel, och veterinären kunde inte säga hur det skulle påverka henne när hon växer. Efter några månader gör vi ett återbesök och ser hur det ser ut. Veterinären, Torkel Falk i Helsingborg som i princip bara jobbar med hjärtan, kunde inte riktigt sätta en diagnos på det så vi får bara vänta och se. Men hon är en pigg tjej och hon och Blossa har väldigt kul ihop. Vi har fått rapporter från valpköparna om första tiden och allt har gått jättebra, alla är så glada för sina valpar. Dom både ringer och mailar och allt har gått kanonbra. Blir så glad att höra det. Lycka till  med era små! Här är namnen på alla valparna och var dom bor. Alla valparna blir älskade familjemedlemmar och har kommit till aktiva hem. Vi lär se de flesta inom agilityvärlden, men även rallylydnad, vanlig lydnad, viltspår mm. Kopovarna blir vildsvinens skräck 

Zolena7v En bild av Ida som flyttade till Norge

Rantafejs Thonolan Av Ayladar - Nimbus, Gärds Köpinge.
Rantafejs Peridal Av Aylada - Azlan, Kristianstad Österslöv. 
Rantafejs Joharran Av Ayladar - Hugo, Stockholm Ingarö.
Rantafejs Galeya Av Ayladar - Leya, Stockholm Ingarö. 
Rantafejs Folara Av Ayladar - Flora, Kristianstad.
Rantafejs Ramila Av Ayladar - Millan, bor hos oss tills vidare
Rantafejs Zolena Av Ayladar - Ida, Kleppe (söder om Stavanger) Norge. 

Rantafejs Kazimir Av Star - Gösta, Söderköpinge
Rantafejs Massimo Av Star - Oryx, Västerviken
Rantafejs Bocorka Av Star - Blossa, bor hos oss, Kristianstad Fjälkinge.

Förra helgen var jag på Hollänska Kooikerspecialen. Tackar Sabina Cadier med familj för trevligt sällskap, även Ingela Andersson för trevligt sällskap och rumskompis. Jag hade Yoyo med mig eftersom han sedan skulle resa vidare till Schweiz. Eftersom det var hans första utställning visste jag inte riktigt hur kan skulle reagera. Jag trodde han skulle vara lite osäker. Tvärtom! Han älskade det! Svansen gick hela tiden och han visste inte hur han skulle hinna med att hälsa på alla, människor som hundar. Till och med andra hanhundar var inget problem och alla valpar skulle han också hälsa på. I utställningsringen ställde han upp sig exemplariskt och vilket steg han har! Fantastiska rörelser har den killen. Han hoppade upp och hälsade på domaren också. Allt var superkul för honom. På clubshown går det till så att det finns fyra ringar, eftersom det är 170+ kooikrar tar det för lång tid med en ring. Alla placeringar och finaltävlingar tar man i slutet i en stor finalring. Domaren plockar ut 4 eller fler som ska vidare i finalen, där han/hon placerar dom i klassen. Yoyo plockades ut som en av dom och placerades som nr 4 i klassen. Det var jättekul! Han är ju från min första kooikerkull och där blev bara tre valpar, så han är den första hane jag fött upp. Att han placeras så bra av en rasspecialist gör en stolt! Jag har fått en massa bilder och rapporter från Yoyos nya ägare och han har det jättebra! 

Grattis till Yoyo, Leia och Mia som idag blir 2 år gamla!!

//Felicia