Bloggarna

Välkoma att följa Rantafejs blogg!

Här bloggar vi om allt möjligt, aktiviteter, valpar och mycket annat som rör hund.

Vi som bloggar är mor och dotter, Eva och Felicia. Oftast skriver Felicia men även Eva kan lämna några rader ibland.

Mamma - Kopia103år - Kopia
           Eva                       Felicia

Kennel Rantafejs blogg

Detta är kennel Rantafejs blogg. Du är välkommen att ta del av vårt liv, för att se hur vi lever med våra hundar. 
Länk till Felicias första blogg:
http://kooikerlivet.bloggplatsen.se/

Blogginlägg

Rallylydnad!

2011-11-21 10:02 | 0 kommentarer

Rallylydnadsdiplom

Rallylydnad älskar både jag och Roxy! 

Nu har vi avslutat fortsättningskursen! Men också den enda kursen i Rallylydnad (hoppade över nybörjar) och fick ett fint diplom. I lördags var det en uppvisning för att avslutade kurser på brukshundklubben. Alla fick visa vad de hade lärt sig. Det bjöds på korv och det var trevligt folk! Så det var en stor publik när jag och Roxy tog oss igenom Rallylydnadsbanan felfritt! 

Roxy var inte den enda kooikern där. Kurt Floberg med Stella(?) var där och kooikern Soya (uppfattade inte riktigt mattes namn, men de har en till kooiker hemma på 12 år) så det var roligt! Men det var inte första gången vi träffade Kurt 

Det gick tyvärr inte lika bra på tävlingen jag och Roxy var på för 2 veckor sedan. När vi värmde upp var hon jättetaggad och snabb i svängarna. Men under själva tävlingen var allt annat så mycket intressantare! Hon HOPPADE dessutom över en skylt, något hon aldrig gjort innan. Hon hade plats att gå bredvid skylten men ändå hoppade hon över den. Suck. I Rallylydnad handlar ju allt om glädje, så jag kunde ju inte dirket fräsa åt Roxy "Skärp dig", då hade det inte gått bra........ Att locka funkade inte alls, hon skulle lukta på allt. Vi fick precis under godkänt. I för sig var det frost på marken och både hon och jag frös. Det var faktiskt fruktansvärt kallt. Roxy skakade även med täcke. Att jag var smått nervös gjorde det inte bättre. Denna gången är hon ursöktat pga kylan. Vi är anmälda till en tävling nu i december som ska vara i ett ridhus, får se om det går bättre då, vilket jag hoppas. Roxy är inte den enda kooikern som är anmäld! Kul!

Annars har vi det bra! 

Ses kanske på valputställningen i Malmö? Vi ska ju dit med vårt lilla hjärta Zenya   (Slovenský Kopoov)

Natti!


Dags att visa framtassarna

2011-11-06 22:44 | 0 kommentarer

Nu är jag och Roxy (förutom 2 rallylydnadstävlingar) också anmälda till anlagsklass i viltspår. Vet inte vad som flög i mamma när hon anmälde mig och Roxy... Tammie ska försöka ta sitt 3e 1a pris och få sitt championat. Den stjärnan behöver inte ens träna för att klara spåren.... Kommer inte ihåg att hon har gått något spår sen hon var bebis och också det är vagt, men hon är superduktig ändå! Tammie är duktig på allt. Golden is da' shit! Men jag   Kooiker ändå. Lite mer utmaning kan man väl säga.

Ledsen att det blir så få inlägg. Har rätt mycket om dagarna, speciellt nu under lovet. Är inte glad på min mattelärare. Borde vara förbjudet att lägga ett prov efter ett lov! Och matte C just av allt. 1-2 h matteträning varje dag. I princip allt är ju nytt och 3/4 av en bok är mycket att kunna.

Rallylydnad imorgon! Inte för att skryta... men jag tycker Roxy är duktigast på rallylydnaden!  Kan också säga den rallytävlingen nu i helgen frågade instruktören oss om vi ville delta i och följa med henne, just för att det gick så bra för oss   Roxy fick en extra köttbulle då. Hehe!

Tjenixen!!


Qpoolen

2011-10-27 21:37 | 1 kommentarer

Hej alla!

Nu i helgen åkte jag och mamma med Zenya (Stojkadotter, bor hemma) och Mia (Roxydotter, fodertik) till Qpoolen i Hässleholm. Det var Pudelklubbens lilla utställning. Mia tyckte det var sååå kul! Hon skulle aldrig vara inne i buren. Pytt, sova kan jag göra sen - nu måste jag hälsa på varenda en! Reserverad är hon inte. Kul i ringen hade hon också. Det var 5 kooikrar anmälda, 4 valpar och så junioren Mia. Mia fick det "vuxna" BIRet och sen blev hon BIG-4!

Tycker det är synd att det nästan aldrig stannar någon kooiker till finalringen. Det är inte ofta det händer. Men något som faktiskt händer ibland är att man kan bli placerad. Som med Mia nu. Eller ännu bättre: Mias morfar på Världsutställningen 2008! Något man bör tänka på är att man faktiskt representerar sin ras och borde visa upp den.

Zenya fick en fin kritik men blev slagen av sina två mer utvecklade systrar Thea och Dixie :) Alla tre är vädligt fina.

Roxy och jag är nu anmälda till två rallylydnadstävlingar! Blir spännande!

Nu ska jag krypa ner under täcket och mysa med Fox som redan intagit sängen. Ha det bra!


2a!

2011-10-10 21:22 | 0 kommentarer

Placering Agilitylopp

Nu i helgen kom jag och Roxy på 2a plats i agilityloppet för medium av 14 deltagere på fyrklubbstävling i Kristianstad. Stolt över min Fox.

Vi gick också viltspår förra veckan och det gick klockrent.

Nu tittar jag på nya 2½ men och jag kan inte riktigt koncentrera mig på bloggandet