Skotträdsla och nyårsfasa

2016-12-30 19:42

Nu vill jag att ni alla läser, kära valpköpare.

Nyår är en stor skräck för många av våra familjemedlemmar, även flera dagar innan och efter. Här är lite tips från en blogg som jag rekommenderar er i övrigt att se över inläggens rubriker efter annat intressant. Där finns mycket bra ni kan hämta. I synnerhet hennes dagliga "kalender-luckor". http://www.milenewallin.com/fyrverkeri-radsla/

Det finns också en radiopod som heter Vår Bästa vän med Eva Bodfäldt. Där hittar ni en massa bra tips. Jag rekommenderar i synnerhet den om inkallning. Jag såg nu precis att även dom har ett avsnitt om skotträdsla/nyår men jag har inte lyssnat på det än. Dock tror jag säkert ni kan hitta något hjälpsamt även där. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/832656?programid=4834

Något jag har testat på en hund är adaptil, både som doftavgivare (sitter i eluttag) och som halsband. Testa detta! Jag rekommenderar det. Det är feromoner som verkar lugnande och ger en trygghetskänsla. Det är de feromoner som en tik avger till sina valpar. Det finns på, vad jag erfarit, på varje veterinärklinik och djuraffär. Till dennna situation tror jag halsbandet lämpar sig bäst.

Ni får gärna ringa mig om ni vill prata kring det. I mycket handlar det om er attityd. Så fort ni ser att hunden tittar på er eller söker kontakt, bekräfta den! Stryk gärna längs med bröstet och sidan på hunden långsamt och prata lugnt. Ni ska vara en stor trygghet och ta ansvar för detta skit. Inte hunden.
Gå en lång promenad innan smällandet börjar, ha sedan fönster fördragna med tjocka gardiner, sätt igång radio och tv. Håll er inomhus med hunden, i synnerhet ni med valpar och unga hundar!! Ge hunden något att arbeta med, ett märgben eller liknande som uppehåller under lång tid. Gör en koja till hunden som blir dens heliga plats om den vill krypa undan. Lägg märgbenet där. Köp en ovan nämnt adaptilhalsband och sätt på det så snart som möjligt.

Tänk också på att hundar hjälper varandra. Om ni ska fira nyår med en familj som har en trygg äldre hund så kan det vara en enorm fördel gör hunden! Tänk också på VAR ni firar nyår. Vad har ni för grannar? Kommer grannen smälla mycket? Förbered er!

Detta inlägg riktar sig mer åt kooiker, golden och valpar i våra tre raser (inkl kopov alltså!). Våra egna vuxna kopovar har en tendens att tycka smällandet är rena kalaset. Det enda sura är att de alla missar den stora årliga "jakten" som sker i alla riktningar i omgivningen! De vill ju också vara med! Våra kooikrar har därför också fått med sig en störtskön känsla av smällare. Goldisarna Tammie och Nala är även de vana vid smällandet från sina fågeljakter. Men, även vi har haft skotträdda hundar. En av våra första kopovar och även en av de första att importeras till Sverige var skotträdd, när hon 3 år gammal kom till oss. Hon kunde även känna när det var oväder på gång. Tilda. Fina Tilda. Det är inte roligt att ha en skotträdd hund. Ta hand om er och era fina hundar.  

Varmt lycka till ❤


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S