Hässleholms utställning

2011-05-23 23:23

Hej mina vänner!

I söndags var jag först på Hässleholms hundutställning. Vi hade med oss vår kopov Heidi, och vår foderhane Sixten (basset). Kooikerringen låg precis bredvid så det passade mig utmärkt   Kooikrarna började först i ringen och det var många unga kooikrar från Fagayas, de sex första anmälda! Synd inte Katarina fick se det, där var i övrigt andra representanter från Kenneln. Sedan fanns där även Mattsson kooiker, lite ovanligt. Fast Yesper har vi träffat innan :) När jag gick fram till domartältet för att kunna få bättre bilder så ser jag en kooiker som ser ut såg ut som Jena men med en främmande människa i andra änden av kopplet, och undrade om det var hon. Hann inte tänka mer innan kooikern såg mig och visade att det var hon! Som hon skrev av lycka, och for fram och tillbaka. Gick inte att få tyst på henne och folk stirrade. Haha men det smittade av sig, var ju kul att se Jena - ett tag sedan! Hon och jag har ju varit i både Norge och Holland tillsammans och gått agilitykurser. Vidare till denna människa så blev även hon glad att träffa mig. HOn kände tydligen inte Jena så bra och hade fått i uppdrag att ställa henne åt Sabina och Jörgen. Så det blev jag som sprang in med henne i ringen. Jena fick excellent så det gick bra :)

Vann gjorde hanen Freckles Jimmy Jump, en snygg gosse som vi sett på utställning sedan han var valp! Tiden går fort :) Bim blev 11 åriga Vanna, Tretex Havanna, en tik som fortfarande bär svansen i topp! Så det var kul.

Hlm.utst-Albin.konfa 488

Lagom till när Kooikrarna slutade så började basset. Det var då Sixten anmäld och hans syster Ebba samt en hane som heter Brio. Sixten blev Bästa hane och Ebba bästa tik, vidare vann Ebba.

Hlm.utst-Albin.konfa 531

Bland kopovarna blev Heidi BIM och hennes bror Acke BIR, båda riktiga snyggingar! Den andra tiken som var där, kommer inte ihåg från vilken kennel men Chili heter hon, fick VeryGood.

Efter utställningen bar det iväg till Tureholmskyrkan i Sösdala för att fira pojkvännens lillebrors, Albins konfirmation. Gick själv i den kyrkan, missionskyrka. Bästa! Varje dag var ika rolig och full av skratt! Albin är den långe mörke snubben till höger.

Hlm.utst-Albin.konfa 592

Hlm.utst-Albin.konfa 565

(och han till vänster i lång svart peruk).


Och sen har vi kung Salomo.

Albins konfa

NI förstår varför man skrattar? Och varför kyrkan alltid i fullsmockad varenda söndag!

Avslutar med en bild på Tammie och en av valparna.

Hlm.utst-Albin.konfa 370

Hlm.utst-Albin.konfa 342


1 kommentarer

Namn: Maggie me Kompis
Tidpunkt: 2011-05-31 11:04
Hej på Er...
Visst är det roligt när man blir igenkänd...oavsett om det är människa eller djur. Härligt att de äldre fortfarande kan, tänkte på Tretex Havanna...Kompis och jag har det bra, vi tränar sök och lydnad så gott vi kan, tänkte försöka med en appell till hösten (haha) vi som inte kan gå fint på stig i skog....Ha en bra sommar. Kramiz

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S