Tävlingsdebut!

2011-10-01 18:51

Jepp, idag debuterade jag och Roxy officiellt i agility.

Detta var en riktigt varm dag! 22-23 grader varmt och inte ett moln på himlen. Vi var ute i god tid kl tio och satte oss i skuggan och tittade på klass 2 som skulle vara inne innan klass 1. Shit vad jag var nervös. Mitt mål var att vi skulle ta oss igenom banan, men jag var ändå nervös fast jag inte hade några förväntningar varken på mig eller Roxy. Vid kl tolv började klass 1 medum i agilityloppet. Jag gick banvandring och jag tyckte det verkade som en rolig bana. Som nr 40 startade jag och Roxy. Allting gick jättebra de första elva hindren, men vid nr tolv gjorde vi en miss. Det var en tunnel (den tredje). Roxy är inte alltid den snabbaste och ofta hamnar jag lite före henne på plan och om jag då kommer för tidigt fram till ett hinder så att jag måste sakta in eller nästan stanna för att vänta in henne så stannar hon ibland till framför hindret. Nu höll båda dock samma fart in mot tunneln men eftersom hon då sprang in i den direkt och jag blev glad att det inte blev en vägran så tjoade jag till och berömde henne när hon kommit in i tunneln, sen började jag springa vidare mot nästa hinder men såklart sprang hon ut igen på grund av det. Så där fick vi 5 fel plus att det gick några extra sekunder av att jag fick springa tillbaka och skicka in henne i tunneln igen. Resten av banan gick jättebra. Så det var dumt att vi klantade oss vid tunneln   Så det blev totalt 5 fel och tidsfel. Vi hamnade på 15e plats av ca 40 starter (tror det var 42 anmälda men det är alltid någon som stryker sig).

Vid nästa lopp, hopploppet var jag inte nervös alls. Det försvann vid agilitybanan. Dock tyckte jag inte denna banan var lika rolig + att jag var jättetrött. VI hade precis sprungit agilityloppet, två minuter senare började banvandringen till hopploppet. Sen hann jag bara precis dricka, äta en bit på mackan och blöta ner Roxy. Sen skulle vi in som start nr elva. Både hon och jag var trötta och jag fick inte riktigt upp farten på henne. Honn joggade snabbt den mesta delen av banan förutom på vissa ställen där hon sprang och jag tror inte jag var snabbare heller. Det var så grymt varmt plus att vi inte fått någon paus.  Tror det var hinder nr 6 som Roxy rev (hopphinder) så där fick vi fem fel. Senare på banan gjorde jag ett handlingsfel så Roxy missade hopphindret och tog det från andra hållet, så där blev vi diskade och lekte resten av banan   

Vill också gratulera Peter Waldholm med Bailey (kooiker) som kom på femte plats i agilityloppet! 

Jag är jättenöjd! Min duktiga stjärna. Imorgon ska vi gå viltspår, på måndag är det rallylydnad och på onsdag agility. På söndag är det Klubbmästerskap i agility i Kristianstad. Synd att det krockar med Tollarps Klubbmästerskap, annars hade vi deltagit i Rallylydnad där. 

Nu ligger Roxy i sängen och stirrar på mig som om hon vet vad jag tänker. När ska man få vila?! ungefär.

Några bilder:

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Bailey

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Peter med Bailey

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Jag och Roxy!

Agilitytävling i Skurup 2011-10-01
Mitt i ett framförbyte, ser ut som en hjulbent gris. Men titta på Roxy! 


3 kommentarer

Namn: Baily
Tidpunkt: 2011-10-03 16:56
Ni var jätteduktiga du och Roxy har inget att vara nervösa över, bara kör på ! Det händer att jag oxå bara går runt på banan men ibland springer jag oxå. Fina bilder på mig.
Baily bus

Namn: Maggie me Kompis
Tidpunkt: 2011-10-10 16:17
Men så roligt att ni tävlat, gick ju bra tycker jag....fina bilder, tävlade Bailey i samma klass som du eller?
Jag har inte tränat agility sedan 2 år tillbaka, vi brukar hoppa lite hinder och köra tunnel mellan lydnadspassen....LYCKA TILL i framtida tävlingar.

Namn: Felicia Torffvit
Tidpunkt: 2011-10-13 20:35
Hej och tack!

Ja i agilityklassen, i hopp är han uppflyttad till 2an

Mvh
Felicia T
Webmaster

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S