Tårögd

2010-12-19 22:11 | 1 kommentarer

Kooikervalparna 3e veckan

Att det man kan bli så glad och lycklig av söta valpar. Blir tårögd av det. Det är så mysigt att sitta i valplådan med valparna, när dom klättrar upp och lägger sig i knät. Nu börjar tänderna komma, lite mindre mysigt.... Aj...  

2 namn är bestämda. Det 3e funderas fortfarande.

Hanen heter Rantafejs Jondalar Av Ayan och en av tikarna Rantafejs Jetamio Av Ayan

Temat är från en romanserie skriven av Jean M Auel. Roxys stamtavlenamn Ayla kommer från den serien.
Grottbjörnens folk, Hästarnas dal, Mammutjägarna, Stäppvandringen och Nionde grottan. Har läst alla. Bra böcker :) Stenålderstid.
Det handlar om en cromagnonflicka (Ayla) vars familj och folk omkommer i en stor jordbävning. Som ensam och sorgsen överlevare vandrar hon iväg utan mål. Skadad och medvetslös hittas hon sen av en grupp neandertalare. Iza, medicinkvinnan i klanen, tar på sig ansvar för henne och tar hand om henne. Ayla växer upp bland neandertalarna men är inte helt omtyckt pga av sitt annorlunda utseende och sätt. I slutet blir hon utstött av klanens nya ledare (ingen kunde hatat henne mer). Därefter fortsätter hästarnas dal och de andra böckerna. Mycket romans och känslor och framför allt en massa händelser! Det är en serie som jag älskar. 

Här är en bättre beskrivning av första delen Grottbjörnens folk.

De andra delarna är minst lika bra, om inte bättre.

 

2 dagar kvar i skolan, sen är det jullov! :)

Ska sova nu, ha det bra!

 


Supermänniska

2010-12-08 22:48 | 0 kommentarer

Fattar inte att jag är i livet. Nä skojja bara, så illa är det inte. Men lite trött i päran är jag. Först 2 timmar excelträning (officeprogram), sedan 7 timmar matte och nu 1,5 timme med ett skrivarbete i naturkunskap.

När jag jobbade hemma hade jag en av valparna i knät, mysigt.

Imorgon fm är det nationellt prov i matte. Och vad tror ni att jag skulle haft egentligen?? Jo, rolig franska med film och mys! Satans otur (ursäkta, kan ju inte heller svära med småbarn inne på rummet). Fast det tar ju inte hela fm så jag får väl i alla fall se slutet på filmen...

Nu ska ni få se något kul! En envis valp på bergsklättring!

valpbilder 2 veckan 009

valpbilder 2 veckan 010 Ni förstår, först ska man trampa och väcka sin bror...

valpbilder 2 veckan 011 Så ligger man skönt i 3 sekunder

valpbilder 2 veckan 012 sen måste man vrida på dig

valpbilder 2 veckan 013 men efter ytterligare sekunder väljer man att gå ner igen

valpbilder 2 veckan 015 storebror hade då valt att flytta på dig, klokt.

 

Har även garvat sönder käken till en film på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=2Z4m4lnjxkY&feature=related

Haha blir så glad av den! Så kul! Att man ens kommer på något sådant!!

Nä nu ska jag sova. Har gjort ett gigantiskt album för denna veckan till valparna, men publicerar när jag ändrat bla ordning på bilderna.

Ha det bra!


Pratkvarnar

2010-12-01 17:09 | 2 kommentarer

Alla valparna

Hjälp vad de kan snacka!

En av dem speciellt mycket (den sistfödde valpen, tiken i mitten på bilden). Vet inte hur många gånger jag vaknade natten söndag-måndag. Tror ju att Roxy har lagt sig på någon av dem, men så är det snackemaja som bara letar efter en spene eller ska flytta på sig. När hon drömmer pratar hon också väldigt mycket. Kallar henne för Operasångaren. Om jag inte redan hade bestämt tema på valparna så skulle hon fått heta Opera i stamtavlan. Fast jag måste erkänna att hon samtidigt är riktigt charmig och söt, de är dom alla 3 :) Man kan sitta i timmar och titta (och lyssna!) på dom! 

Alla 4 mår jättebra. Stimma och hennes valpar mår såklart också utmärkt. 

Varför luktar valpar så otroligt gott? :) och när dom gäspar, vilket gap! Så söta!

Roxy är så glad för sina små, Stimma för sina också. :)

Nu ska jag iväg och ta en titt på pojkvännens öppethus. IT-gymnasiet i Kristianstad.

Har varit hemma hela dagen (undervisningsfria onsdagar. Dock 1,5 månad sedan jag var hemma på en onsdag. Brukar åka in och jobba med något. Men har inte så mycket nu, iaf inget jag behöver hjälp av lärare med. Så då läser jag hellre hemma och myser med valpar) så känner att jag kan åka iväg en stund nu.

Ska bara berätta att gamla Humlan (10 årig golden) har fått somna in nu. Vi har inte haft henne sedan hon var valp. Hon blev dumpad hos oss, ägaren kunde inte ta hand om henne (blev skadad i benen) och resten av familjen var inte hundintresserad. Så kan det gå. Men hon har varit en fin vän. Tror vi haft henne sedan hon var 4 år.

Hejdå!