Camping

2011-05-27 23:37 | 0 kommentarer

Hoppas ni alla har det bra!

I onsdags kom jag hem från en camping med några vänner. Eftersom man skulle hitta på någit under friluftslivet i Idrott, så bestämde vi oss för fiske och camping. EFtersom tältet inte kommit tillbaka till skolan som några andra tjejer lånat, så fick vi fixa det på eget vis! Så vi sov i en kalvhydda (givetvis med tillstånd av ägaren, en nära vän till en av tjejerna, Alice, som håller upp överkastet åt Johanna). Han kom även med chips och godis till oss.

Hyddan utifrån

Hyddan

Så här såg det ut inuti, nu ska vi sova! Mitt i halmen. Kändes som om man var på rymmen! (ni ser den blå påsen till vänster, är inte det lite god potatis?? Nämen en till höger vid min plats också!). VI hade riktigt roligt. Johanna drack nog för mycket cola för hon sjöng nog igenom alla Lady Gagas låtar och fler artisters därtill. Hon sjöng för en hel melodifestival och bytade låt mitt i meningarna. Alice skrattade så tårarna rann och jag skrattade åt henne. Maleen som var trött och legat tyst bredvid Johanna började helt plötsligt gapskratta när vi andra var relativt tysta. Något som Johanna tyckte var hysteriskt roligt, hennes infall. Så allt blev ju bara skratt hela kvällen. Vi grillade (fick dock ingen fisk, men jag fångade ett helt träd!). Sen blev det lite marshmallowkrig mellan Johanna och Alice.
Vi hade så roligt så vi ska göra om det om en vecka!

Annars har jag haft slutprov i Fysik idag. Är så lycklig över  att jag inte ska ha mer av det *pip* ämnet nu.  Roxy och jag klickertränar lite varje dag och springer till vår lila agilityplan då och då. Så ingen större nöd på henne.

Har precis gjort en banankladdkaka till hundfolket som kommer hit imorgon. Nu ska jag snart sova. Basset syd har utställning imorgon och mamma som är aktiv där som utställningsanvarig = ingen sovmorgon! Det ska fotas och göras mackor och så vidare.....

Ha det fint!


Hässleholms utställning

2011-05-23 23:23 | 1 kommentarer

Hej mina vänner!

I söndags var jag först på Hässleholms hundutställning. Vi hade med oss vår kopov Heidi, och vår foderhane Sixten (basset). Kooikerringen låg precis bredvid så det passade mig utmärkt   Kooikrarna började först i ringen och det var många unga kooikrar från Fagayas, de sex första anmälda! Synd inte Katarina fick se det, där var i övrigt andra representanter från Kenneln. Sedan fanns där även Mattsson kooiker, lite ovanligt. Fast Yesper har vi träffat innan :) När jag gick fram till domartältet för att kunna få bättre bilder så ser jag en kooiker som ser ut såg ut som Jena men med en främmande människa i andra änden av kopplet, och undrade om det var hon. Hann inte tänka mer innan kooikern såg mig och visade att det var hon! Som hon skrev av lycka, och for fram och tillbaka. Gick inte att få tyst på henne och folk stirrade. Haha men det smittade av sig, var ju kul att se Jena - ett tag sedan! Hon och jag har ju varit i både Norge och Holland tillsammans och gått agilitykurser. Vidare till denna människa så blev även hon glad att träffa mig. HOn kände tydligen inte Jena så bra och hade fått i uppdrag att ställa henne åt Sabina och Jörgen. Så det blev jag som sprang in med henne i ringen. Jena fick excellent så det gick bra :)

Vann gjorde hanen Freckles Jimmy Jump, en snygg gosse som vi sett på utställning sedan han var valp! Tiden går fort :) Bim blev 11 åriga Vanna, Tretex Havanna, en tik som fortfarande bär svansen i topp! Så det var kul.

Hlm.utst-Albin.konfa 488

Lagom till när Kooikrarna slutade så började basset. Det var då Sixten anmäld och hans syster Ebba samt en hane som heter Brio. Sixten blev Bästa hane och Ebba bästa tik, vidare vann Ebba.

Hlm.utst-Albin.konfa 531

Bland kopovarna blev Heidi BIM och hennes bror Acke BIR, båda riktiga snyggingar! Den andra tiken som var där, kommer inte ihåg från vilken kennel men Chili heter hon, fick VeryGood.

Efter utställningen bar det iväg till Tureholmskyrkan i Sösdala för att fira pojkvännens lillebrors, Albins konfirmation. Gick själv i den kyrkan, missionskyrka. Bästa! Varje dag var ika rolig och full av skratt! Albin är den långe mörke snubben till höger.

Hlm.utst-Albin.konfa 592

Hlm.utst-Albin.konfa 565

(och han till vänster i lång svart peruk).


Och sen har vi kung Salomo.

Albins konfa

NI förstår varför man skrattar? Och varför kyrkan alltid i fullsmockad varenda söndag!

Avslutar med en bild på Tammie och en av valparna.

Hlm.utst-Albin.konfa 370

Hlm.utst-Albin.konfa 342


Skolplugg

2011-05-19 09:48 | 0 kommentarer

Nife 4 veckor 966

Bild på en av valparna, snart 5 veckor.

Hoppas det e bra med er!

Nu är det hektiskt i skolan. Jag slutar den 9e och har 10 skoldagar kvar, på det ska flera prov och uppsatsinlämningar fördelas. Suck. Kan inte sluta tänka på sommarlovet. Hur skönt det ska bli. Och efter det, när jag börjar 2an, så har jasg ingen mer Fysik eller Kemi. Jag kan dansa kycklingdansen av lycka!

Vi ses kanske i Hässleholm, på utställningen? 20 kooikrar anmälda. Jag ska dit och titta, men Roxy ska inte ställas ut. Sen ska vi fira konfirmation på lördag em. Så blir en mysig helg, om man bortser från allt plugg...

Valparna är alla ljuvliga. Så söta allihopa och så fina i teckningen.

Behöver gå från datorn nu, lektion snart. Ha det bra!


Roxy 4 år!

2011-05-02 09:49 | 2 kommentarer

Stenshuvud

Grattis fnys!   Idag fyller Roxy 4 år, den 2 maj, så det blir att fira   Efter grillkvällen igår finns mycket korv och stek, och så favoritgodiset sk Beef Bites från Oliver's Petfood. Leksaker är hon inte mycket för. Hon har dock fattat tycke för mjukisdjuret Mocho, draken från Mulan. Den slängs ibland från ena sidan rummet till andra. Hon leker så roligt. Tar leksaken, slänger iväg den och attackerar den på nytt. Hon har redan sett till att den inte kan föröka sig - det gäller att ta till åtgärder! Det är det enda stället där det är ett hål haha

Bilden är från Stenshuvud, likaså bakgrundbilden och bilden på framsidan. Vi, jag mamma och lillebror, var där den 22 april med Roxy, Stojka, Tammie och Heidi. Vi var där tillsammans med fam Sandqvist, Susanne, My, Oliver och deras vovve Ross. Underbart väder! Man blev varm av att bestiga det "berget"! Men underbar utsikt! Sedan gick vi ner till stranden och grillade korv. Simon och Tammie tog årets första dopp. Tammie hämtade både bollar och pinnar, men det var rätt kallt och goldens har lätt att få sk "vattensvans" så det blev nog inte lika många kast som hon hade önskat och så på med handduk och torka. Simon dök! Tokiga lillebror, har foto på det och givetis kommer det ett album! SJälv hittade jag många fina stenar på stranden tillsammans med Roxy

Igår var vi på utställning i Osby, även från det kommer ett album. Där var 2 kooikrar anmälda, men bara en som deltog: Stensvassas Bemy Diva som fick hp och BIR. Hur det gick i gruppfinalen vet jag dock inte. Men där fanns fler kooikerfolk, som jobbade där alltså, så mkt snack!

Vi hade inga egna hundar med, men våra uppfödningar Ebba och Sixten tog BIR och BIM! Kul! Sen placerade sig Ebba på BIG-2!   Efteråt blev det grillkväll med fam Persson, ägare till Ebba.

Det ska också nämnas att vi har 3 veckor gamla kopovvalpar hemma! Så nej Ingrid, det är inte slut med mysiga valpbilder   Underbart söta och busiga är dom. Mamma är Niniane, som är egen uppfödning med tyska och slovakiska linjer, pappa är en svensk hane med slovakiska föräldrar. Båda är duktiga jakthundar.
Stojka, egen uppfödning med tyska föräldrar, väntar valpar - där med en polsk hane dock improterad på Slovakien. Även dom duktiga jakthundar. Mer info och bilder kommer.

Ha det så bra! (lektionen börjar nu!!!)