Mia!

2011-06-29 01:17 | 1 kommentarer

Mia på besök 170

Mia i ett försökt till ståbild.

Mia på besök 075

Mamma med Mia.

Idag var Mia, 7 månader, här och hälsade på tillsammans med Matte Karina och "storasyster" Lotta (clumber spaniel). Mia är Roxys dotter och vår fodertik. En halvtimme efter att Karina kommit kom även Sabina, Nadine och Nea som har Roxys pappa Oxo. Så vi hade en mycket trevlig stund. Mia är verkligen jättefin! Och vilket härligt temperament. Upp i knät och pussas på alla. Kanske inte så konstigt när det gäller mig och mamma... men tex fam Cadier hade hon inte träffat innan och inte heller Maj-Britt som kom för att mata Alpackerna. Hon for fram direkt. Matte Karina är så glad för henne och allt går så bra.

Roxy var väl lite sådär i början när dom just kommit. Har man flyttat hemifrån så har man ovh då kan man inte komma tillbaka. Och hoppa och pussas som en galning gjorde snorungen också! Så lite uppfostran blev det, men inte mer än morrningar. Men sen blev det bättre och dom började leka.

Jag har laddat över bilder från dagen men jag orkar inte skriva kommentarer under bilderna just nu. Så fixar det imorgon och länkar albumet till galleriet då. Visst har jag blivit flitigare med min sida? 

Haha Roxy störde sig på att jag sitter och skriver (ligger i sängen med laptopen) och gick ner och la sig i korgen.... Först gav hon mig en irriterad blick.

Godnatt med er!

Avslutar med en bild av Stojkas 4 veckors gamla kopovvalpar.
Mia på besök 032 


Obs

2011-06-24 11:58 | 0 kommentarer

Haha glömde länka albumet till galleriet!

Men ska fixa det nu när jag skrivit färdigt. Vilket fail....

Ha en trevlig midsommar!!! 


Kasper och Tonks

2011-06-24 03:05 | 0 kommentarer

Hej på er!

Idag kom Kasper och Tonks på besök! (2 av stimmas valpar, nu ca 7 månader)

Kul att träffa dom!

Det finns ett litet album i galleriet.

Avslutar med en bild på Hrinova, 9 veckor gammal, som blir klappad av Kaspers matte Jeanette 

Kasper&tonks 002


Kooikervalpar

2011-06-20 00:40 | 0 kommentarer

Idag var vi och besökte Mishis valpar! Vilka sötnösar!

Ymmi 015

Finns ett album för dagen i galleri. När vi kom hem tog jag några bilder på Stojkas valpar också, så där är söta kopovar med också!

Imorgon ska jag jobba hehe. Gjorde det förra veckan med. Pojkvännens föräldrars tryckeri: Tryckshopen i Hässleholm. De trycker många rastidningar och även katalogerna för Hässleholms utst med mera. Mkt hund alltså men även menyer hos restauranger, student(vad heter det??)plakat, kalendrar osv. Och har nu börjat med Kooikerhondjeklubbens tidning. Kan tänka mig att jag är en liten anledning till det... Så imorgon ska jag kuvertera tidningen! Känns lite ego att skicka till sig själv. Kuverterade Nordskånska KKs kalender när den skickades ut för ett tag sedan och då la jag i ett litet meddelande till mamma haha. Så tidningen är påväg ni som väntar!   Där är ju bland annat det nya inloggningen till Skoois medlemssida....

Nu ska jag sova, tro det eller ej.

Go'natt!


Trädgårdsmästare

2011-06-18 18:35 | 0 kommentarer

Håller på att gräva upp ett litet trädgårdsland. Roxy tyckte hon var jätteduktig som hjälpte till. Inte för att hon direkt gjorde någon nytta när hon grävde där jag redan grävt färdigt. Matte får ta den värsta delen och så tar hon efterarbetet. Hon var smutsigt fin om näsan och tassarna sen 

Imorgon ska vi hälsa på Mishis valpar. Ska bli kul! Kooikervalpar är ju så söta.

Med Mia, Roxys dotter, går det bara bra. Ska börja med unghundskurs. Hon älskar tydligen barn.

Nu ska jag se om det finns något bra på TV. Snart mat.

Ha en skön sommar!


Roxy slutar aldrig att förvåna mig

2011-06-17 22:10 | 0 kommentarer

SKrev ett inlägg iförrgår men så råkade jag radera det när jag skulle lägga in en bild. Snacka om störigt. Orkade inte skriva om och igår kunde jag inte.

Är bara så grymt glad för sommarlov! Och ännu bättre - att Fysik A och Kemi A är över! Det förstnämda ämnet har jag fällt många tårar över och fått kämpa hårt med. Blev så lycklig när jag fick betyget VG. Har bara fått två G+ ch ett VG- på proven men har haft stark arbetsinsats, därav betyget. Så overkligt. Ska inte läsa mer i dom ämnena - så skööööönt! Istället för Fysik B valde jag Desigmodeller - längtar!

I förr förrgår när jag kom upp på rummet efter att jag duschat ser jag Roxy som ligger och stirrar koncentrerat på något i sängen. När jag kommer fram ser jag att det är en stor fluga, som hon då har dödat. Haha, hon hade väl spottat ut den direkt när hon tagit den och inte vetat vad hon skulle göra med den. Man kan ju inte äta en fluga! Usch! Älskar min vovve ♥ Då är det bra med en matte som kan lösa problemet och ta bort den. Och inte var det illa med beröm och godis heller. 

I förrgår när jag skulle sova kom Tammie upp och ville ligga i sängen. Så hon la sig med ryggen intill mig och med sitt huvud på min arm. Där låg hon bra. Roxy raklång på mage på andra sidan. Tur att jag har en 120 cm bred säng och inte en 90 cm! Jag klappade Tammie tills hon somnade och därefter la jag mig bättre till rätta och skulle försöka somna. Jag var nästan i John Blunds våld när sängen började gunga till, sen var den stilla i någon sekund och så gungade det till igen. Så tittade upp och ser att det är Tammie som lyfter sitt ben. Vår kära golden är lite speciell när hon sover. Ibland lägger hon sig på rygg med tassarna i vädret. Jag kan visa bild senare. Kvittar omgivning, även i ett väntrum hos veterinären gör hon det. Hon är den coolaste hunden som finns. Men ibland glider hon ner på sidan men har fortfarande ena bakbenet i vädret. Och när det sjunker i höjd så skjuter hon upp det igen. Så höll hon på i sängen. Det var när hon tog upp benet igen som sängen rörde sig, hon gör det så snabbt. Först glider benet ner sakta, ca en-två dm och så snabbt upp med det. Haha. Jag låg ju bara och flina men till slut knorrade hon till och så la hon sig på rygg istället. Så sov vi bredvid varandra, båda liggandes på rygg. Och Roxy på mage... 

Tidigare på dagen (i förrgår) så kom ägaren till hästarna som går nära vårt hus och matade dom samtidigt som vi var ute utanför hägnet med valparna. SÅ vi pratade - för första gången. Jag var inne och bytade objektiv när dom stannade så det första jag ser när jag kommer ut är Roxy som har fullt upp med att ta sig upp i knät på den mannen, för att sedan sätta sig till rärra bakom honom uppe på hans fyrhjuling.

Stojka 193
Haha. Jisses. Där satt hon bra. Det är inte alla som blir accepterade så snabbt, i synnerhet inte rejäla karlar. Nu ska jag sticka från datorn en stund. Ha det bra!

(Finns ett album från den 15e i galleriet!)


2011-06-05

2011-06-05 11:55 | 0 kommentarer

Förra helgen var det basset syds utställning. Nedan är bild på en skål från Royal Canin, fick med en sån hem. Ganska annorlunda men cool. Kommer ihåg en äldre kvinna som van en sådan här, hon kom ut ur ringen och sa: Jaha, då har man vunnit en potta åt barnbarnet!
Tyckte det var rätt kul. 

Bassetsyd.Utst 066 Fräcka skålar från Royal Canin. Dagens bästa var

Sen är det en bild på min fina Roxy och hennes underbara sittstil: 

Bassetsyd.Utst 068

Finns fler bilder i galleriet, Välj 2011 och sedan Basset syds utst med tillhörande datum. 

Natten till igår födde Stojka, även hon, 7 fina och friska valpar. 

Undrar vad vi ska hitta på för kuligt idag? Så fint väder. Jag har min sista skoldag på tisdag, så då blir det mys ena lektionen och prov andra. Ledig (undervisningsfri) onsdag och inställda lektioner på torsdag. Sen är det kyrkan på fredag. SEN SOMMARLOV!!! 

Nu ska jag käka lite lunch och leta upp min hund, som antagligen har gått ut. Har stor (MEGASTOR) inhägnad tomt med lucka i dörren. Så det gör hon som hon vill ju. Valparna ska ha mat och Stojka ska ut och kissa, som nybliven mamma är hon inte glad åt att gå ifrån valparna. Men om nöden kallar så måste man. Tror inte mamma skulle uppskatta en stinkande present i stitt somrum.

Nu får jag lyfta på röven! Hejsvejs!