2011-07-25

2011-07-25 20:55 | 0 kommentarer

Roxy

(när jag har idetorka på rubriker så skriver jag bara dagens datum, mkt lättare)

Vi hade gäster här igår. Jag fyller nämligen år om en vecka och just nu var en stor del av släkten nere i skåne så vi bestämde ett passande datum. Där var 7 barn, 5 st i 10 års åldern och de älskar ju hundar så dom gick flera promenader. Tror alla våra 9 hundar släpades med på promenad haha.

Vi har faktiskt anmält till Ronnebys utställning, Roxy och hennes dotter Mia. Det ska bli riktigt kul! Sen får vi se med Skoois utställning, hur det blev med den. Jag har fått en förfrågan att följa med till Ölands utställning i början på september, men jag får tänka på det. Roxy är riktigt fin nu med sin päls :)

Har precis kommit in från apporteringsträning med Tammie (görs varannan dag, lite varje gång) och gör tydliga framsteg. Tammie är jätteduktig, speciellt på markeringar. Alltså att man kastar en dammie och hon markerar var den landade och hämtar den. Även med apportkastare, när det flyger jättelångt, så hittsr hon den väldigt fort. Efteråt tränade jag slalom med Roxy :)

Tammie har varit på ett till workingtest men det gick inte lika bra där. På första stationen var det dirigering, samtidigt som dom sköt med apportkastar (utan apport, så det bara small) åt ett helt annat håll. Så Tammie kunde inte släppa det skottet, hon insisterade på att det hade skjutits åt det hållet så dirigeringen var inte helt lätt. Det har vi tränat ikv :) Annars var hon jätteduktig.

Nu ska jag äta kantarellmacka.

Ha det bra!


Nytt album

2011-07-13 15:36 | 0 kommentarer

Nytt album med bilder tillhörande föregående inlägg ute i galleri!

Direktlänk: http://kooikerlivet.cybersite.nu/F371582CB77947C18D202314CDB2F4A2.html?album=91088

CH52.Valpbilder 217


Tammie 3a!

2011-07-13 00:16 | 0 kommentarer

Vildsvinshagn-Workingtest 448

Förra onsdagen tävlade Tammie i ett workingtest för första gången. Hon slutade på 89 poäng av 100 möjliga och på 3e plats av 40 hundar!! Tammies bror Ozzy kom på 5e plats. Tammie fick poängen 20,20,18,18 och 13 på de olika stationerna. Station 5 (där hon bara fick 13p) var en enkelmarkering nerför en brant slänt med högt gräs. Hon såg var dammien landade men förvirrade nog bort sig, för hon sprang nästan över den och eftersom hon fick söka efter den så blev det poöngavdrag. 20 är max, då är det perfekt. Tammie är så duktig! Roxy var med som maskot och trivdes utmärkt med det. Träffade en person som haft kooiker när dom var nya i Sverige och två andra som blev glada att se en kooiker där.

Vildsvinshagn-Workingtest 468
Från vänster: Åsa med Ossy, mamma med Tammmie.

Vildsvinshagn-Workingtest 436

Roxy går och luffar 

Mamma ordnade en kopovträff, hyrde ett vildsvinshägn och tränade hundarna, förra helgen. Det blev runt 15 hundar och aningen fler människor. Kul! Såklart många "rantafejare" (från vår egen kennel) men även andra!

Vildsvinshagn-Workingtest 243

Mammas nya, Christer, fyllde 52 i torsdags. Han kunde inte bestämma sig för om han skulle hålla en fest eller inte så vi planerade en överraskningsfest åt honom i lördags med släkt och vänner. Och gissa om det blev lyckat! Gästerna kom en timme innan och vi gömde alla bilar. Mamma skickade in Christer i finrummet efter en öl till middagen dirket när han kom in. När han öppnar dörren möts han av 20 pers som står och sjunger för honom. Ni skulle sett hans min! Så lurad har han aldrig blivit innan! 

CH52.Valpbilder 029

Just nu ligger Roxy bredvid mig i soffan och imorgon ska vi besöka min mormor.

Ha det bra!