Skooi's Clubshow!

2011-08-22 17:01 | 0 kommentarer

Tjenixen!

I lördags tidig morgon åkte jag och mamma iväg med Roxy och Mia till SKooi's Clubshow. Mia var mycket duktig i ringen och tyckte allt var jätteroligt. Nu har hon precis börjat löpa också så hon var väl lite extra flörtig mot alla, men hon är alltid en mycket trevlig hund :) Vi hamnade på 4e plats i hennes klass (Valpklass 6-9 månader). Sedan hade vi en lång stund innan det var Roxys tur i championklassen. Men det var skönt att sitta i lugn och ro och bara titta ett tag.
Roxy har blivit en riktig stjärna och älskar att visa upp sig och hon gör vad som helst för köttbullar. Jag blev jätteglad när Roxy placerades på 1a plats i klassen! Domaren var lite sträng mot de kooikrar som var långa i kroppen och Roxy är en aning för lång, men det tyckte tydligen inte denna domaren (en hollänsk specialist på kooiker! Ricky Loch Romans) och hon sa "I fell in love with her the moment I saw her" om Roxy. Så det var roligt! Ännu roligare var när hon placerades i bästa tik klassen! På 2a plats! Jag blev lycklig över rosetten och Roxy över sin Goodie-bag från Oliver's Petfood, 4 påsar med olika sorters hundgodis. När hon placerades i championklassen fick hon bla trätofflor fyllda med godis. Mamma har fått för dig att det ska bli mina nya inneskor, vi får se med det där........ BIR och BIM blev 2 från Cirtap's kennel. 

Igår var vi på "Goldendagen". En årlig träff för Golden Retrievers där man kan prova på olika aktiviteter. Tipsrunda, apportering, viltspår, utställningsträning osv. Och så klart korvgrillning. Vi tränade också apportering i vatten. Även Stojka, Slovenský Kopov hämtade apport. Roxy höll sig på torra land men vi gick viltspår. Vi placerade os bra på tipsrundan.

Efteråt åkte vi till Öppethus på ridhuset i Kristianstad och red, någon som mamma och jag nu ska göra varje tisdag :)

Bilder från Clubshown kommer.


Uppfödarträff

2011-08-12 17:17 | 0 kommentarer

Var på uppfödarträff i förrgår. Mamma går kursen för tredje gången och jag för första. Visst hängde jag med på träffarna de två förra kurserna också men det är först denna kursen som jag läser i böckerna, innan var det bara för att det var roligt. Det är det fortfarande   Nu ska vi börja med Anatomiboken. EFtersom vår kursledare är utställningsdomare för bland annat flera raser i grupp åtta (dock inte kooiker, än) så har vi ett extra inslag. Varje kursdeltagare ska tala om sin ras. Så som historia, ursprungsanvändning, mentalitet, aktivering och rasstandard. Så i förrgår pratade jag om kooiker och Roxy fick visa upp sig till sin stora glädje, även sina rörelser och Jan (kursledaren) kände igenom hennes kropp.

Igår var vi hemma hos Karina som har Mia och hälsade på henne. Jag ska ha med henne till Ronnebys utställning och även Skooi's Clubshow, så jag ville träna lite med henne. Men hon var jätteduktig! Personligen tycker jag hon är jättefin också. Den gladaste kooiker jag träffat!
"Hon ska fram till precis alla hon ser!" Detta säger Karina med en djup suck men med ett leende på läpparna, hon älskar sin Mia och är så glad för henne.

Nu är det mindre än en vecka tills skolan börjar. Hade gärna haft mer sommarlov 

Kram Isa


Hushållsrulle på ben

2011-08-07 23:05 | 0 kommentarer

Hej på er!

Gårdshundens RasspecialGårshundsvalp
Bengt-Åke Bogren bjuder på skratt utklädd till bonde, observera att han har ett balsnöte till koppel. Andra bilden är på en 4-6 månaders tikvalp.

Jag har jobbat för Dansk/Svensk Gårdshunds Rasspecial som fotagraf, så varken tid eller ork har funnits att skriva ett blogginlägg. Dock orkade jag lägga in ett album från spårningen i fredags i Galleriet, om ni kikar in där. Jag har också fixat sidan Kooikerhondje, den är dock inte helt klar. Kolumnen till vänster ska vara fylld med bilder och lite information saknas. Sidan Att köpa valp är också uppdaterad, eller rättare sagt informationsdokumentet som är där. På aktuella valpkullar fattas också information, men det kommer.

Har som sagt fotograferat Dansk/Svensk Gårdshund idag, eller som en jag känner sa "Hushållsrulle på ben". Observera, inte mina ord!   Bara så ingen tar illa upp. 

Spåret i fredags gick jättebra, även för dom andra vovvarna. Bilder finns som dagt. Direktlänk

Ha en forts trevlig sommar!  


Stranden

2011-08-05 01:01 | 0 kommentarer

Hej! Hoppas ni har det bra!

Här är det super!

Vet ni vad, jag har faktiskt tänkt anmäla till lite agilitytävlingar i höst, 3 st vill jag gärna delta på. Senast idag tränade vi agility, jag och Roxy. Dock bara slalom men det gick jättebra, står på lite avstånd från henne nu.

Annars har vi göttat oss på Åhus hundstrand, jag, mamma, lillebror med hundarna Roxy, Tammie och Stojka. Stojkas stora glädje i livet (förutom viltspår och jakt) är att springa på stranden! Hon for fram som ett skållat troll fram och tillbaka i idel lycka. Tammie och Roxy var inte sena att hänga på! Att springa i sand är ju jättebra för hundar, både för tassarna och konditionen. Så hejja Stojka som får Roxy att springa som en idiota! Till Tammies eviga lycka tog jag med en tennisboll. Den kastades både i vattnet och på stranden. Och med min lillebror som kastar typ 200 m (skojar inte) så fick hon springa! Annars tyckte hon om att följa med mig och Simon ut i, faktiskt, varma vattnet. Roxy var inte lika glad för det. Hon doppar sig annars gärna, precis lagom mycket att vattnet når henne upp till magen och hon får svalka sig. Sen är hon nöjd. Men med de vågorna som var idag ville hon knappt doppa tassarna. Men jag fick i henne, med massor av lockande och mycket passande så får hon ju en våg över sig. Mycket kränkt med stora ögon tog hon sig snabbt upp igen....   Stojka var inte heller så sugen på vågorna men när mamma simmade ut i vattnet så tvekade hon inte! Hon kastade sig ut i vågorna till sin älskade matte (för att rädda livet på henne, om man ser det från hennes synvinkel). 

Måste bara berätta en sak som hände för någon vecka sedan. Valparna var ute i lilla inhägnaden och jag, mamma, Roxy och Tammie stod utanför (kastade antagligen boll med Tammie eller nått) och så gick vi fram till valparna för att hälsa på dom. Nu, när dom är äldre brukar vi ibland släppa ut dom och gå lite "promenader" med dom, eller ha dom i den stora inhägnaden men just då var dom för små och hade bara fått vara ute en vecka eller så. Tammie följde också med fram för att hälsa. Ca 4 av valparna stod på bakbenen med framtassarna på nätet med viftande svansar, alla jättelyckliga. Tammie gör likadant (väldigt långsamt). Det är som om hon först bara ställer sig på bakbenen och sedan långsamt lutar framtassarna mot nätet, som då böjer sig bakåt över valparna. De små, fortfarande lika glada lutar mer och mer bakåt tills dom trillar baklänges alla på samma gång. Men dom var lika glada för det när dom tog sig upp. Man såg riktigt hur Tammie flinade. Haha.

Jag är ju inte helt normal, utan har en kaka stående i ugnen som är klar när som helst. Vi ska spåra med några vänner imorgon (idag) och man måste ju bjuda på något!

Ha det bra!

Kramar