1 år!

2011-11-26 20:22 | 1 kommentarer

GRATTIS ÖNSKAR VI PÅ RANTAFEJ TILL VÅR FÖRSTA KOOIKERKULL SOM IDAG BLIR 1 ÅR GAMLA!

Rantafejs Jetamio Av Ayan "Mia"
Rantafejs Jonayla Av Ayan "Leia"
Rantafejs Jondalar Av Ayan  "Yoyo"

Nedan lite bilder på dessa underbara individer! 

AyanBild var och en - valparna 009

Valparna 039Valparna 040 - Kopia

Valparna 053Valparna 093

Valparna 101Valparna 102

Valpporträtt 080 Yoyo
Valpporträtt 101 Leia
Mia  Mia 


DSC_0182 Yoyo 8 månaderMia 7 månader? Mia 8 månader

Idag har vi varit på Malmö valputställning och ställt 5 kopovvalpar, alla från vår kennel! Och alla fick hederspris! Jättekul! Det blev tyvärr inget i finalen varken med syskonklassen eller vår BIRvalp. Men vi fick visat upp vår ras och speakern pratade lite om vår ovanliga Slovenský Kopov. 

Vill också gratta vår fodertik (Grand Basset Griffon Vendéen) Ebba. Rantafejs Cassiopeia Av Deobi som blev BIS-2(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) på det fina utställningen Golden Go! Fram med dom ovanliga raserna! Skitbra!


Rallylydnad!

2011-11-21 10:02 | 0 kommentarer

Rallylydnadsdiplom

Rallylydnad älskar både jag och Roxy! 

Nu har vi avslutat fortsättningskursen! Men också den enda kursen i Rallylydnad (hoppade över nybörjar) och fick ett fint diplom. I lördags var det en uppvisning för att avslutade kurser på brukshundklubben. Alla fick visa vad de hade lärt sig. Det bjöds på korv och det var trevligt folk! Så det var en stor publik när jag och Roxy tog oss igenom Rallylydnadsbanan felfritt! 

Roxy var inte den enda kooikern där. Kurt Floberg med Stella(?) var där och kooikern Soya (uppfattade inte riktigt mattes namn, men de har en till kooiker hemma på 12 år) så det var roligt! Men det var inte första gången vi träffade Kurt 

Det gick tyvärr inte lika bra på tävlingen jag och Roxy var på för 2 veckor sedan. När vi värmde upp var hon jättetaggad och snabb i svängarna. Men under själva tävlingen var allt annat så mycket intressantare! Hon HOPPADE dessutom över en skylt, något hon aldrig gjort innan. Hon hade plats att gå bredvid skylten men ändå hoppade hon över den. Suck. I Rallylydnad handlar ju allt om glädje, så jag kunde ju inte dirket fräsa åt Roxy "Skärp dig", då hade det inte gått bra........ Att locka funkade inte alls, hon skulle lukta på allt. Vi fick precis under godkänt. I för sig var det frost på marken och både hon och jag frös. Det var faktiskt fruktansvärt kallt. Roxy skakade även med täcke. Att jag var smått nervös gjorde det inte bättre. Denna gången är hon ursöktat pga kylan. Vi är anmälda till en tävling nu i december som ska vara i ett ridhus, får se om det går bättre då, vilket jag hoppas. Roxy är inte den enda kooikern som är anmäld! Kul!

Annars har vi det bra! 

Ses kanske på valputställningen i Malmö? Vi ska ju dit med vårt lilla hjärta Zenya   (Slovenský Kopoov)

Natti!


Dags att visa framtassarna

2011-11-06 22:44 | 0 kommentarer

Nu är jag och Roxy (förutom 2 rallylydnadstävlingar) också anmälda till anlagsklass i viltspår. Vet inte vad som flög i mamma när hon anmälde mig och Roxy... Tammie ska försöka ta sitt 3e 1a pris och få sitt championat. Den stjärnan behöver inte ens träna för att klara spåren.... Kommer inte ihåg att hon har gått något spår sen hon var bebis och också det är vagt, men hon är superduktig ändå! Tammie är duktig på allt. Golden is da' shit! Men jag   Kooiker ändå. Lite mer utmaning kan man väl säga.

Ledsen att det blir så få inlägg. Har rätt mycket om dagarna, speciellt nu under lovet. Är inte glad på min mattelärare. Borde vara förbjudet att lägga ett prov efter ett lov! Och matte C just av allt. 1-2 h matteträning varje dag. I princip allt är ju nytt och 3/4 av en bok är mycket att kunna.

Rallylydnad imorgon! Inte för att skryta... men jag tycker Roxy är duktigast på rallylydnaden!  Kan också säga den rallytävlingen nu i helgen frågade instruktören oss om vi ville delta i och följa med henne, just för att det gick så bra för oss   Roxy fick en extra köttbulle då. Hehe!

Tjenixen!!