Valparna har flyttat!

2012-11-26 15:03 | 0 kommentarer

Hej!

I tisdags var kopovvalparna leveransklara och en flyttade hemifrån i torsdags och en i fredags. Tikvalpen ska bo kvar hos oss, hon ska kallas Blossa. 
Kooikrarna var leveransklara i fredags och Ingrid, fodervärden, hämtade hem hennes lilla tjej Flora (Folara) så fort hon bara kunde, redan vid lunch. De andra åkte på lördagen förutom Ida som åkte på söndagen. Hennes matte åkte från Norge för att hämta henne och sov över hos oss Lördag-Söndag. Den sista tiken som föddes, lilla Ramila, kommer tills vidare att bo kvar hos oss. Det pga att hon har en liten missbildning i hjärtan, en extra muskel, och veterinären kunde inte säga hur det skulle påverka henne när hon växer. Efter några månader gör vi ett återbesök och ser hur det ser ut. Veterinären, Torkel Falk i Helsingborg som i princip bara jobbar med hjärtan, kunde inte riktigt sätta en diagnos på det så vi får bara vänta och se. Men hon är en pigg tjej och hon och Blossa har väldigt kul ihop. Vi har fått rapporter från valpköparna om första tiden och allt har gått jättebra, alla är så glada för sina valpar. Dom både ringer och mailar och allt har gått kanonbra. Blir så glad att höra det. Lycka till  med era små! Här är namnen på alla valparna och var dom bor. Alla valparna blir älskade familjemedlemmar och har kommit till aktiva hem. Vi lär se de flesta inom agilityvärlden, men även rallylydnad, vanlig lydnad, viltspår mm. Kopovarna blir vildsvinens skräck 

Zolena7v En bild av Ida som flyttade till Norge

Rantafejs Thonolan Av Ayladar - Nimbus, Gärds Köpinge.
Rantafejs Peridal Av Aylada - Azlan, Kristianstad Österslöv. 
Rantafejs Joharran Av Ayladar - Hugo, Stockholm Ingarö.
Rantafejs Galeya Av Ayladar - Leya, Stockholm Ingarö. 
Rantafejs Folara Av Ayladar - Flora, Kristianstad.
Rantafejs Ramila Av Ayladar - Millan, bor hos oss tills vidare
Rantafejs Zolena Av Ayladar - Ida, Kleppe (söder om Stavanger) Norge. 

Rantafejs Kazimir Av Star - Gösta, Söderköpinge
Rantafejs Massimo Av Star - Oryx, Västerviken
Rantafejs Bocorka Av Star - Blossa, bor hos oss, Kristianstad Fjälkinge.

Förra helgen var jag på Hollänska Kooikerspecialen. Tackar Sabina Cadier med familj för trevligt sällskap, även Ingela Andersson för trevligt sällskap och rumskompis. Jag hade Yoyo med mig eftersom han sedan skulle resa vidare till Schweiz. Eftersom det var hans första utställning visste jag inte riktigt hur kan skulle reagera. Jag trodde han skulle vara lite osäker. Tvärtom! Han älskade det! Svansen gick hela tiden och han visste inte hur han skulle hinna med att hälsa på alla, människor som hundar. Till och med andra hanhundar var inget problem och alla valpar skulle han också hälsa på. I utställningsringen ställde han upp sig exemplariskt och vilket steg han har! Fantastiska rörelser har den killen. Han hoppade upp och hälsade på domaren också. Allt var superkul för honom. På clubshown går det till så att det finns fyra ringar, eftersom det är 170+ kooikrar tar det för lång tid med en ring. Alla placeringar och finaltävlingar tar man i slutet i en stor finalring. Domaren plockar ut 4 eller fler som ska vidare i finalen, där han/hon placerar dom i klassen. Yoyo plockades ut som en av dom och placerades som nr 4 i klassen. Det var jättekul! Han är ju från min första kooikerkull och där blev bara tre valpar, så han är den första hane jag fött upp. Att han placeras så bra av en rasspecialist gör en stolt! Jag har fått en massa bilder och rapporter från Yoyos nya ägare och han har det jättebra! 

Grattis till Yoyo, Leia och Mia som idag blir 2 år gamla!!

//Felicia


Yoyo har fått ett nytt hem!

2012-11-07 01:14 | 0 kommentarer

Jag har nu bestämt mig för var jag placerar ut Yoyo och den lycklige blev en kennel i Schweiz. Han blir en älskad familjemedlem med mycket skoj och kärlek. Yoyo kommer även att bidra till avel. Vi kollade hans patella för några dagar sedan och han är fri utan anmärkning. Yoyo ska även ställas på Hollänska Clubshown, blir spännande!

Vi (jag, mamma, hennes bästa vännina Ann-Margreth och Ingrid med Tilla) gick blodspår i helgen. Eftersom Roxy har en hel mjölkbar längs med magen fick hon stanna hemma och vara "mammaledig". Men jag la ett spår för Yoyo, ett nybörjarspår med en vinkel. I början förstod han inte riktigt vad jag menade utan bara pissade på trädet vid starten. Jag hjälpte honom och visade honom på spåret. Då förstod han snabbt och sen gick han spåret själv utan problem! Han var riktigt duktig, det gick bättre än jag väntat mig (inte för att man har så höga förväntningar på första spåret i vilket fall). Vi körde också lite ringträning (hehe Ingrid sprang på och jag satt lugnt och fotade) och fick några bra bilder och någon halvkass film. Tack för hjälpen Ingrid! Jag kommer lägga ut det på hemsidan det också, så fort jag kan.

Det är rätt kallt ute nu, men valparna har varit ute några gånger och tycker det är jättespännande! Fick några bra bilder idag, som kommer läggas ut i albumet för "6-veckor gamla". Eftersom kopovvalparna och kooikervalparna är med varandra hela tiden numera så blir det gemensamma album hädanefter.

//Felicia