2013-03-18

2013-03-18 21:29 | 0 kommentarer

Här rullar livet på. Alla tikar i huset löper och det är porras hela tiden, motion får dom iaf. Stojka har som sagt blivit parad med en slovakisk snygging! En riktigt duktig hane. Så vi hoppas på valpar i början av maj. Mamma hämtade även hem en ny tik, Asta, eller som hon egentligen heter Asta z Hornej Báby. Alltså det namnet skrattar jag fortfarande åt, Hornej Babý...... 

Roxy ska paras med en utlänsk hane hon också. Den parningen ser jag verkligen fram emot. Det är bestämt sedan ett halvår tillbaka vilken hane det ska bli. Jag hittade bilder på honom när han sprang agility och tyckte han var en riktig snygging. Snart därefter var det bestämt. Såklart är han en avelshane. Han är testad fri på alla hälsokrav, även hans syskon är alla fullt testade och fria. Bra med seriösa uppfödare som uppmuntrar sina valpköpare att hälsotesta. Han har också en intressant stam. Han har en kull sedan tidigare som utvecklats mycket bra! Jag hoppas även att jag har eget kennelnamn vid den tidpunkten 

Tammie fick träffa sin kavaljer förra veckan, men det flög inga gnistor där. Det slutade med att hanen började tugga isbitar och Tammie roade sig med en mosad boll. Så mycket kärlek var det mellan dom... men dom blev väldigt goda kompisar. Så är det väl ibland, vissa blir man bara kompis med. Så tyvärr blir det inga goldisar.

I fredags fick mamma för sig att åka till fredskog och träna hundarna i viltsvinshägn. Sagt och gjort, hon ringde ihop några valpköpare och lördag morgon fanns där 10 pers och 12 hundar. Inte bara hundarna fick jobbat, även mamma gnäller över träningsvärk. Importen Asta ville visa vad hon gick för, ordentligt. I 3,5 timme! Därför har jag kooiker...  Men det kanske är så med en kopov som har 5 första pris på jakt i Slovakien och är klubbvinnare! Jätteduktig var hon, kanonhund. Dom som äger hägnet ville köpa henne. Hon kom på inkallningen 2 gånger, alla gånger belönade mamma med att släppa iväg henne. Sedan kom hon självmant 2 gånger och checkade av. Men när hon väl skulle kallas in för att kopplas, då blev hon döv...Hon ska nog lära sig svenska hon också, tills vidare får hon väl skylla på språket. Mig icke förstå.... Dom andra vovvarna kämpade på ordentligt dom också. Duktiga är dom, våra Rantafejare. Blossa fick var i koppel men hon hjälpte till så mycket hon kunde.

Måste också skryta över Ayladarvalparna och valputställningen i Hässleholm som var. Jag, pojkvän Rikard och Christer åkte iväg tidig morgon. Någon frukost hann vi inte med, men vi fick med oss ordentligt med lunch. Jag som är så van att mamma packar bilen... hon var i Slovakien med Stojka då. Jag är så glad för mina underbara valpköpare som ställer upp, det betyder mycket för min avel med utställningsresultat. Resultat över huvudtaget, lika gärna arbetsresultat. Det var det vanliga lekgänget som kom. Flora, Nimbus och Azlan. Först ut var killarna, där placerades Nimbus före Alzan och fick hederspris och blev bästa hane. Flora charmade även hon domaren och fick HP. Sedan var det två tikklasser till. Totalt var där 7 kooikrar (2 hanar och 5 tikar, 4 totalt fick HP). Bästa tikklassen: Flora, 5 månader, förlorade mot en dubbelt så gammal tik. Domaren sa själv att det inte var riktigt rättvist med den ålderskillnaden och hade svårt att bestämma sig, den äldre tiken vann. Sedan vann Nimbus över den tiken och blev BIR. Jag blev nästan tårögd, så stolt över mina kooikrar. Syskonklassen fick även den HP och fin kritik. Så glad. Hoppas ni hade trevligt! Det får vi göra om!
Blossa trivdes som fisken i havet (eller ska vi säga "som en kopov på jakt"?) och visade sig som en riktig stjärna! Blossa blev BIR, och Otto (polsk import) blev BIM. Otto var även han jätteduktig och anpassade sig efter den nya miljön, det behövs bara lite mer träning.

Så här kul hade Blossa i ringen:
Blossa
Hon visste precis hur det skulle gå till! 

Här är två bilder på Yoyo som lever ett fantastiskt liv i Schweiz
 YoyoYoyo2
Här bor Yoyo, så vackert! Yoyo i mitten, och sedan som nummer två.

//Felicia