Ultimata valpköpartestet

2014-04-12 19:21

Hej!

Nu får bloggen ta ett litet andetag i din dödsvila. Jag fick lite inspiration - tog bara ett år.. 

Förra lördagen hade vi besök av en familj som fick utstå ett ultimat "styrketest".Stojka som är 1:e musjägare i hemmet berättade för mig att där fanns en mus i ett skåp inne i valprummet, där hundmaten står. Jag går då dit, och Stojka visar vilket av skåpen jag ska öppma. Jag öppnar, och mycket riktigt springer det fram en mus. Hon får tag i den men tappar den, och den springer vidare in i köket och Stojka hack i häl. De andra vovvarna vaknar till och spanar också efter musen. Besökarna sitter med kaffekoppen frusen halvvägs till munnen och uppspärrade ögon. Hundbädden flyttas, mattunnan dras undan och musen hoppar fram igen. Stojka greppar den ännu en gång och den piper, den piper under flera sekunder, en riktig kämparmus. Så lång tid har det aldrig tagit innan och det låter som en tortyr. Tillslut faller den i sin eviga sömn och Stojka lägger stolt ner den på golvet. Dom andra hundarna kommer fram till henne och det verkligen lyser igenom "bra gjort musjägare!" Familjen sitter fortfarande frusen. Detta är en vanlig dag hemma hos oss, haha. Stojka fångar ibland flera möss i veckan, och då är det adrenalin och full jakt som gäller. Tro det eller ej, men familjen hörde av sig dagen efter mycket positiva. 

Roxy har inte visat något illamående, men hon slickar sig lite extra. Det kanske bara är önsketänk men vi håller tummarna!

Nu har goldenvalparna börjat flytta till sina familjer. Alla valpköparna är mycket aktiva, ofta bruks eller apportering så det blir spännande att följa dom i framtiden!

//Felicia